Ceturtdiena, 18. aprīlis Laura, Jadviga
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Grupas “Skamp” līderis Diavara ar savu jaunāko projektu “Afrodelic” sniegs koncertu Liepājā

6. augustā Liepājā, Beberliņu atpūtas parkā ”BB wakepark”, pasākuma ”BB Summer Jam” kulminācijā koncertēs pazīstamā Lietuvā dzimušā un Mali uzaugušā mūziķa un producenta, savulaik tik populārās grupas ”Skamp” dibinātāja Viktora Diavaras jaunākais projekts – muzikālā apvienība ”Afrodelic”.

Grupas “Skamp” līderis Diavara ar savu jaunāko projektu “Afrodelic” sniegs koncertu Liepājā
Foto: Publicitātes
27.07.2022 14:42

liepajniekiem.lv

2018. gadā izveidotais “Afrodelic” publiku pievelk ar intriģējošu afrikāņu un elektroniskās mūzikas un pulsējošu ritmu sajaukumu.

Mūziķi (vēl bez Diavaras projektā ir iesaistīti arī basists Boris Kulenovičs un sitaminstrumentālists Gediminas Maciulskis) šeit izmanto gan balsi, ģitāras, sintezatoru un basu, gan dažādus semplus un elektronikas efektus, kā arī veselu arsenālu sitaminstrumentus, tostarp džambu un balafonu.

Muzikālajās kompozīcijās Viktors izmanto sava tēva – pazīstamā Mali literāta, UNESCO balvas ieguvēja Gausu Diavaras (Gaoussou Diawara) dzeju.

2020. gada jūnijā publicēts apvienības pirmais singls “Le Temps est venu”, otro ”Afrodelic” singlu “Weleli” jau regulāri atskaņo ne tikai Lietuvas, bet arī vairākas radiostacijas Francijā, tostarp RFI un ”France Inter”. Nupat jūnijā klajā ir nācis ”Afrodelic” debijas albums ”Dusunkun Hakili”, kas veltīts Viktora Diavaras nesen aizsaulē aizgājušajam tēvam.

Vairākums dziesmu no jaunā albuma ierakstītas Mali galvaspilsētā Bamako, piedaloties vietējiem mūziķiem un dziedātājiem. Pēcāk Diavaras studijā Viļņā dziesmas apstrādātas, pievienojot tām dažādas elektroniskās skaņas un ritmus.

Viktors Diavara ir dzimis Lietuvā, uzaudzis sava tēva dzimtenē – Mali, vēlāk kādu laiku dzīvojis arī Vācijā un Īrijā, bet ar 1997. gadu savas mātes dzimtenē – Lietuvā atgriezies uz pastāvīgu dzīvi. Tur Viktors izveidoja grupu “Skamp”, kas Lietuvā kļuva ļoti populāra divtūkstošo gadu beigās un savas darbības laikā ieguva daudzas mūzikas balvas, tostarp divas nominācijas MTV Eiropas mūzikas balvai.

Viktors ir ne vien lielisks mūziķis, bet arī veiksmīgs mūzikas producents un vada vienu no Lietuvas nozīmīgākajām alternatīvajām kultūras vietām – mākslas fabriku “Loftas”.

“BB wakepark” vadītāja Santa Vēvere atgādina, ka Beberliņu atpūtas parkā jau 9. reizi norisināsies ”BB Summer Jam” – ikgadējās kabeļveikborda sacensības ar brīvdabas koncertiem kulminācijā. Pasākums ir baudāms bez maksas.

”BB Summer Jam” muzikālā daļa sāksies pulksten 19, kad sava jaunākā studijas albuma ”Harsh Beauty” Eiropas turnejas ietvaros koncertu sniegs pasaulē atzītais mūsdienu folka mūzikas žanra pārstāvis Kaurna Kronins (Kaurna Cronin) no Austrālijas. Vakaru turpinās apvienības ”Afrodelic” koncerts, bet noslēgumā varēs baudīt DJ NINAS ELEKTRICHKAS un DJ KIRHAS elektroniskās mūzikas ritmus.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz