Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Hoijeres viesu namā atkal ceps maizi

Sestdien, 18. februārī, sākot no pulksten 13 līdz 16 Liepājas 17.-19. gadsimta interjera muzejs ”Hoijeres kundzes viesu nams” Kungu ielā 24 aicina uz ”Maizes dienu”, piedāvājot iespēju nogaršot turpat, manteļskursteņa maizes krāsnī ceptu maizi, iepazīties ar maizes cepšanas procesu un muzeja vēsturiskajiem interjeriem, kā arī nobaudīt kādu gardu rikti un muzikālu noskaņu ”Hoijeres krogā”.

Hoijeres viesu namā atkal ceps maizi
Foto: Kārlis Volkovskis
10.02.2023 10:05

liepajniekiem.lv

18. februāra sestdienā manteļskursteņa maizes krāsns tiks iekurta pulksten 13 un gatavie kukulīši gan nogaršošanai, gan iegādei būs pieejami pulksten 16, informē interjera muzeja vadītāja Ieva Dzintare.

Šoreiz par muzikālo noskaņu ”Hoijeres krogā”, sākot no pulksten 15 parūpēsies etnomūziķis un akardeonists Ēriks Zeps, kura saknes ir Latgalē un kuru visbiežāk var sastapt ar akordeonu, basām kājām vai vilnas zeķēs.

Foto: Kārlis Volkovskis

Gan grupā ”Rikši” un ”TKP / tā kā pērn”, gan individuāli Ērika mērķis ir popularizēt tautasdziesmu un pasniegt to mūsdienu mūzikas mērcē.

Salīdzinoši nesen kļūstot par liepājnieku, paralēli darbam koncertzālē ”Lielais Dzintars” un studijām, Ēriks regulāri koncertē, vada danču un sadziedāšanās vakarus, dažādās klātienes un attālinātajās meistarklasēs iedvesmojot arī latviešu diasporu.

Apmeklētājiem, kuri līdz šim vēl nav viesojušies Hoijeres namā, ”Maizes dienas” apmeklējumu iespējams apvienot ar muzeja apskati gan iepriekš piesakot un rezervējot apmeklējumu zinošu stāstnieku (gidu) pavadībā – zvanot pa tālr. 29905180, gan individuāli visas dienas garumā.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz