Ceturtdiena, 28. marts Ginta, Gunda, Gunta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Hoijeres viesu namā notiks Medību diena

Sestdien, 4. februārī, muzejs “Hoijeres kundzes viesu nams” Kungu ielā 24 aicina uz “Medību dienu pie Hoijeres”, informē Liepājas muzeja sabiedrisko attiecību speciāliste Rasa Zālīte.

Hoijeres viesu namā notiks Medību diena
Foto: Kārlis Volkovskis
25.01.2023 10:47

liepajniekiem.lv

Pasākuma laikā apmeklētajiem un dalībniekiem būs iespēja vērot medību suņu, zirga un poniju paraugdemonstrējumus, apskatīt medību trofeju izstādi Liepājas interjera muzeja otrajā stāvā, kā arī baudīt gardumus.

Pasākums sāksies pulksten 13 ar medību suņu parādi Liepājas interjera muzeja pagalmā Kungu ielā 24. Savukārt no pulksten 14 līdz 16 muzeja pagalmā būs iespēja uzkāpt uz zirga un ar ponijiem aplaist kādu riksi ap Hoijeres sētu.

Sadarbībā ar suņu saimniekiem medību šķirnes suņu parādi vadīs medniece un medību suņu popularizēšanas entuziaste Kate Šterna.

Medību suņu parādē un paraugdemonstrējumos piedalīsies Latvijā populāru, kā arī dažu mazpazīstamu šķirņu suņi. Klātesošie varēs iepazīties ar katru suni individuāli, uzzināt par šķirņu īpatnībām, audzināšanu un izmantošanu darbā, kā arī aprunāties ar suņu saimniekiem.

No pulksten 14 interesenti tiek aicināti uzkavēties “Hoijeres krogā”, kur būs iespējams vērot mednieku uzticamo palīgu – medību suņu – paraugdemonstrējumus, kā arī aprunāties ar suņu saimniekiem.

Savukārt pulksten 14.30 Liepājas 17.-19.gadsimta interjera muzeja otrajā stāvā tiks atklāta medību trofeju izstāde, kur būs skatāmas medību laikā gūtās trofejas, piemēram, dambrieža ragi, kā arī dažādi medību aksesuāri no Liepājas muzeja un mednieku privātkolekcijām.

Izstāde Liepājas muzeja filiālē “Hoijeres kundzes viesu nams” būs skatāma līdz 28. februārim muzeja darba laikā – no trešdienas līdz svētdienai no pulksten 10 līdz 18.

Visa pasākuma laikā Liepājas interjera muzeja pagalmā un “Hoijeres krogā” būs iespēja baudīt gardas riktes. Ēdienkartē – medījumu gaļa, brieža gaļas zupe, karstie dzērieni un citas smeķīgas kroga riktes mednieku gaumē.

Medību dienas pie Hoijeres pasākumi muzeja pagalmā būs bez maksas un pieejami ikvienam, savukārt ieejas kartes uz medību trofeju ekspresizstādes un interjera muzeja apskati var iegādāties muzeja kasē.

Pasākums tiek rīkots sadarbībā ar Šternu, mednieci, rakstu autori žurnālā “Medības”, līdzdibinātāju un valdes locekli Latvijas dāmu mednieču klubā “Lady hunt”, kas dibināts ar mērķi apvienot Latvijas mednieces, izkopt medību ētiku un popularizēt medību tradīcijas.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz