Ceturtdiena, 28. marts Ginta, Gunda, Gunta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

“Ideju bodē” atsāksies bezmaksas kino seansi

“Ideju bodē” atsāksies bezmaksas kino seansi
Foto: publicitātes
30.05.2016 10:52

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

Ar Valsts Kultūrkapitāla fonda Kurzemes kultūras programmas un Liepājas Kultūras pārvaldes atbalstu radošajā telpā ”Ideju bode” atsāksies neatkarīgi producētā Eiropas un citu valstu dokumentālo, mākslas un animācijas filmu demonstrēšana.

Otrdien, 31.maijā, pulksten 18 būs iespēja vērot dokumentālo filmu ”Dižais muzejs”, kuru daudziem neizdevās noskatīties Muzeju nakts ietvaros, informē radošās telpas “Ideju bode” īpašniece Krista Kalnarāja.

Kā norāda K.Kalnarāja, “Ideju bodē” festivālu godalgotas filmas bez maksas tiks demonstrētas reizi mēnesī.

Johanesa Holchauzena dokumentālā filma “Dižais muzejs” sniedz iespēju palūkoties ikdienas dzīves tuvplānā vienā no pasaules ietekmīgākajām kultūras un mākslas iestādēm – Mākslas vēstures muzejā Vīnē. Dokumentālā filma ”Dižais muzejs” piedāvā asprātīgu un smalka humora piepildītu skatījumu uz pasaulē slavenu un slēgtu institūciju un pats svarīgākais – tās darbiniekiem. Filma atklāj ne vien veidus kā muzeja ekspozīcija tiek uzturēta un ko tas prasa no darbiniekiem, bet arī smalki attēlo mijiedarbību starp mākslu un birokrātiju, vēsturi un nepieciešamību pēc laikmetīga skatījuma. Sākot ar apkopēju komandu un beidzot ar muzeja vadību, satrauktu mākslas vēsturnieku un pārkrāsotu Rubensa gleznu, tiek uzsvērts, ka muzejs nav vienkārši muzejs.

K.Kalnarāja pastāsta, ka filma ir veidota ”direct cinema” stilā, bez aizkadra komentāriem vai fona mūzikas, galveno uzsvaru vēršot uz precīzu un tiešu muzeja darbības atspoguļojumu un perfektas vides radīšanu mākslai. Pateicoties režisora izsmalcinātajai novērotāja spējai, kameras un pedantiskās montāžas darbam, filmu spēs novērtēt ne tikai muzeju un mākslas pazinēji, bet arī tie, kuriem muzejs saistās ar apputējušiem gleznu rāmjiem.

Ar pilnu filmu demonstrēšanas sarakstu iespējams iepazīties Liepājas kultūras notikumu kalendārā, kā arī mājas lapā www.idejubode.lv. Filmu repertuāru nodrošina Rīgā bāzētais kinoteātris ”Kino bize”, ar kuru radošajai telpai ”Ideju bode” jau ir vairāku gadu sadarbība, nodrošinot liepājniekiem iespēju kvalitatīvu kino skatīties kopš 2014. gada. 

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz