Svētdiena, 5. maijs Ģederts, Ģirts
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Ilzes Avotiņas un Kristīnes Luīzes Avotiņas izstāde “Ilze Kristīne Barselona”

Ilzes Avotiņas un Kristīnes Luīzes Avotiņas izstāde “Ilze Kristīne Barselona”
19.05.2010 11:59

Atslēgvārdi

No š.g. 21. maija līdz 30.jūlijam Liepājā UPB izstāžu zālē būs skatāma divu gleznotāju Ilzes un Kristīnes Luīzes Avotiņu jaunāko darbu izstāde “Ilze Kristīne Barselona”, kas tapusi māksliniecēm pēdējo pusgadu dzīvojot un gleznojot Barselonā.

Mākslas darbi atspoguļos divas dažādas sajūtas, jo katra no māksliniecēm pilsētu iepazina citādi. Kristīne Luīze Avotiņa ieguva mācību stipendiju mācībām Escola Massana mākslas augstskolas glezniecības nodaļā, savukārt viņas mamma māksliniece Ilze Avotiņa ļāvās meitas uzaicinājumam doties līdzi uz Spāniju, lai gleznotu.

Ilze ļoti aktīvi pievērsās dabas studijām, dodoties plenērā gan uz Barceloneta pilsētas pludmali, gan uz Barselonas centrālo parku, kā arī gleznoja skaisto pilsētu no sava dzīvokļa terases. Tieši šajā Liepājas izstādē Ilze izvēlējās izstādīt vienu daļu no terašu sērijas darbiem, kā arī lielformāta gleznu, kas veltīta izcilajam spāņu arhitektam Gaudi.

Krisīnes Luīzes iespaidi bija citādi. Tajos vairāk atspoguļojas pilsētā izjustais un redzētais. Kristīne Luīze radīja darbus, kuros ļoti liela nozīme bija dienvidu zemē redzētajiem augiem un arī dzīvnieku pasaulei. Izstādē apskatāmais darbs “Barselonas sapņu dārzs” atspoguļo Kristīnes Luīzes skatījumu uz pilsētu, kurā viss ir iespējams, pat neiespējamais, tāpēc uz audekla satiekas zils zilonis un zilas orhidejas, sarkanas zemenes un oranžs omārs.

Abas mākslinieces atzīst, ka šis laiks bijis viens no skaistākajiem viņu dzīvē un devis ļoti daudz ne tikai glezniecībai, bet arī sirdij.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz