Piektdiena, 19. aprīlis Vēsma, Fanija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Interjera muzeju vadīs Ieva Dzintare

Par restaurētā Hoijeres kundzes viesu nama Kungu ielā vadītāju izraudzīta līdzšinējā Liepājas muzeja sabiedrisko attiecību speciāliste Ieva Dzintare, kas stājusies jaunajā amatā jau pagājušajā nedēļā.

Interjera muzeju vadīs Ieva Dzintare
Foto: no personīgā arhīva
07.02.2022 06:00

"Kurzemes Vārds"

”Nolēmu izaicināt sevi un piedalīties izsludinātajā konkursā,” viņa pastāsta, turklāt piebilst, ka jau kādu laiku ir iekšā visos Liepājas muzeja radošajos procesos un sekojusi aktīvi līdzi arī topošā interjera muzeja tapšanai.

”Protams, saprotu, ka šie jaunie pienākumi ir ne tikai liels gods, bet arī nozīmīgs pienākums. Apzinos, ka topošais interjera muzejs ir ne tikai pirmais, tik plaša mēroga un ar milzīgu vēsturisko pietāti veiktais restaurācijas projekts pilsētas vēsturē, bet arī turpmāk no ikviena tā komandas speciālista prasīs cieņpilnu, netaupošas atdeves un patiesas ieinteresētības pilnu attieksmi un ieguldīto darbu, lai šo Baltijas mēroga kultūrvēsturisko pērli padarītu par magnētu pilsētas, reģiona, valsts, Baltijas un Eiropas kultūras kartē.

Man šķiet, ka Liepājas 17.–19. gadsimta interjera muzejam būtu jākļūst par vietu, kurā mijiedarbojas divi gadsimti, savijas divu dzimtu stāsti un ikviens tā apmeklētājs piedzīvo neaizmirstamu pieredzes vēstījumu,

savijoties ēkas un pilsētas vēsturei, gadsimtiem, cilvēku likteņiem un pārlaicīguma garam,” atklāj muzeja jaunā vadītāja.

I. Dzintare neslēpj, ka pirmajā konkursā uz vadītāja vakanci neesot startējusi, jo toreiz bijis “vēl jāpaaugas”. Viņa uzskata, ka nu ir jau vairāk zināšanu un izpratnes, kas noder kā pamats tam, kā interjera muzeja attīstību īstenot turpmāk.

Atgādinām, ka darbs pie topošā Liepājas 17.–19. gadsimta interjera muzeja – Hoijeres kundzes viesu nama – iekārtošanas ir finiša taisnē un plānots, ka no marta tas būs pieejams apmeklētājiem. 

Pērnruden pēc vēsturiskās ēkas rekonstrukcijas projekta pabeigšanas par topošā interjera muzeja vadītāju tika izraudzīta Andra Štāle, kas šoziem uzrakstīja atlūgumu un izlēma darbu šajā amatā neturpināt. Tad arī tika izsludināts jauns konkurss uz vakanto Liepājas muzeja struktūrvienības vadītāja amatu. Bet Liepājas muzeja sabiedrisko attiecību speciālista pienākumus nu pārņēmusi Eva Millere.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz