Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

IX tautas deju festivāls un konkurss “Sudmaliņas” notiks arī Liepājā

IX tautas deju festivāls un konkurss “Sudmaliņas” notiks arī Liepājā
Foto: publicitātes
12.05.2019 18:01

LETA

Atslēgvārdi

IX Starptautiskā tautas deju festivāla un konkursa “Sudmaliņas” pasākumu programma laikā no 9.jūlija līdz 12.jūlijam norisināsies Rīgā, Kuldīgā, Liepājā un Siguldā, liecina paziņojums Latvijas Nacionālā kultūras centra mājaslapā.

Pasākuma mērķis ir pulcēt kopā Latvijas un dažādu pasaules valstu dejotājus, kas radoši pēta, iepazīst un pārmanto tautas dejas tradīcijas. Šajā reizē plānots uzņemt tautas deju grupas no Čīles, Grieķijas, Igaunijas, Indijas, Indonēzijas, Kipras, Krievijas, Polijas, Senegālas, Serbijas un Ukrainas. Savukārt latviešu tautas dejas tradīciju pārstāvēs dažādu paaudžu deju grupas no Rīgas, Kuldīgas un Rēzeknes.

“Sudmaliņas” tiks ieskandinātas galvaspilsētā ar dalībnieku gājienu Vecrīgas ielās otrdien, 9.jūlijā, un atklāšanas koncertu Dzegužkalna estrādē 10.jūlijā. Jau otro reizi notiks deju kolektīvu konkurss, kurā dalībnieku sniegumu vērtēs starptautiska žūrija. Savukārt “VEF Kultūras pilī” 11.jūlijā norisināsies festivāla konkurss.

Konkurss turpināsies 12.jūlijā ar brīvdabas koncertu Vērmanes dārzā, meistarklasēm un labdarības koncertiem. Savukārt 13.jūlijā dalībnieki dosies uz Siguldu un Kuldīgu, kur, gluži kā koncertā Vērmanes dārzā, skatītāji varēs iepazīt katra ansambļa deju programmu. Noslēguma koncerts un konkursa laureātu apbalvošanas ceremonija notiks svētdien, 14.jūlijā, Liepājā.

Par “Sudmaliņu” programmas centrālo tematisko asi izraudzīts skaitlis “deviņi”, kas latviešu folklorā iekļauts daudzās dainās, sakāmvārdos, parunās un nereti tiek minēts kā lieluma vienība – “trejdeviņi”. Festivālu-konkursu rīko Latvijas Nacionālais kultūras centrs sadarbībā ar Kuldīgas novada pašvaldību, Liepājas pilsētas pašvaldību, Rīgas pilsētas pašvaldību un Siguldas novada pašvaldību.

Kā ziņots, pagājušā gada novembrī norisinājās “Sudmaliņu” mākslinieciskās koncepcijas konkurss, kurā uzvarēja Daces Circenes sniegtā ideja.

Starptautiskais tautas deju festivāls un konkurss “Sudmaliņas” notiek kopš 1992.gada. Tā idejas autore ir Deju svētku Goda virsvadītāja, horeogrāfe Ingrīda Edīte Saulīte. Savā pastāvēšanas laikā festivāls kļuvis par tradīciju, gūstot ārvalstu viesu, Latvijas dejotāju, skatītāju un kritiķu augstu novērtējumu. Iepriekšējos astoņos festivālos piedalījušās 117 Latvijas deju grupas, kā arī 100 deju kolektīvi no 46 pasaules valstīm.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz