Sestdiena, 27. aprīlis Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Izdos grāmatu par ārsta Rozenberga dzīvi

Izdos grāmatu par ārsta Rozenberga dzīvi
08.05.2012 07:03

Atslēgvārdi

18. maijā pulksten 17 Latvijas Okupācijas muzejā Rīgā atvērs Ritas Petričekas grāmatu par Bertramu Rozenbergu – izcilo ķirurgu, kurš laikā no 1956. līdz 1960. gadam strādājis arī Liepājas slimnīcā. Par to redakcijai pavēstīja autores dzīvesbiedrs Juris Petričeks, šīs grāmatas izdošanas iniciators.

Vaicāts, kas mudinājis izdot grāmatu, kura sarakstīta jau 1998. gadā, J. Petričeks par nozīmīgāko iemeslu min Bertrama Rozenberga pēdējos vārdus padomju tiesā 1950. gadā: “Es uzskatu padomju varu Latvijā par nelikumīgu, tāpēc sevi par PSRS pilsoni neuzskatīju un neuzskatu. Žēlastību no tiesas neprasu, bet prasu godāt taisnību pēc romiešu tiesībām.” Viņa kundze jau divus gadus ir Aizsaulē. “Vai šo lietu viņa atbalstītu, es nezinu,” smejoties saka J. Petričeks, taču par sievastēva personību, viņa augsti izkopto godīguma morāli gribējies pastāstīt plašākai sabiedrībai, ne tikai radiem un draugiem.

Grāmatā lasāmais stāsts par B. Rozenberga dzīvi ir viņa meitas Ritas mīlestības darbs. Savu tēvu viņa pēdējo reizi redzējusi desmit gadu vecumā. Grāmata ir tulkota arī angļu valodā, lai šis stāsts būtu lasāms dzimtas nākamajām paaudzēm ārzemēs. No ASV, kur nokļuvis bēgļu gaitās, Latvijā Petričeku pāris atgriezies tikai 2008. gadā un apmeties uz dzīvi Siguldā.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz