Pirmdiena, 6. maijs Didzis, Gaidis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Izdots LSO ieskaņots simfonijas ieraksts

Izdots LSO ieskaņots simfonijas ieraksts
Foto: Ruslans Šuļga
07.03.2018 07:04

"Kurzemes Vārds"

Britu izdevniecība “Toccata Classics” februārī laidusi klajā komponista Fridriha Bruka simfoniju “Daugavpils” un “Joy of life” ierakstu. Pēc izdevniecības pasūtījuma “Lielajā dzintarā” to ieskaņojis Liepājas Simfoniskais orķestris, diriģents Māris Kupčs un pianiste Gertruda Jerjomenko. Par to informēja LSO pārstāve Daina Vanaga.

80 gadus vecais ebreju izcelsmes komponists Fridrihs Bruks, kura simfoniskā daiļrade pievērsusi pasaulē atzītu mūzikas kritiķu un publikas uzmanību, dzimis Ukrainā un jau 40 gadus dzīvo Somijā. Taču viņa saknes meklējamas Latvijā, Daugavpilī, no kuras 1915. gadā ar cariskās Krievijas lēmumu līdz ar daudzām citām ebreju ģimenēm izsūtīja arī Bruka tēva ģimeni. Komponists izjūt savas dzimtas seno piederību Latvijai un pauž ilgas un sajūsmu par mūsu valsti. Tādēļ viņa 18. simfoniju sauc “Daugavpils” un tās pirmās daļas vadmotīvs ir tautasdziesma “Rūžeņa”, kuras tēma arī svešumā esot bieži skanējusi komponista ģimenē.

D. Vanaga informēja, ka LSO ieraksts ar F. Bruka simfonijām “Joy of Life” un “Daugavpils” saņēmis atzinīgas kritikas un vērtējumus, kuru vidū īpaši jāatzīmē ievērojamā un stingrā britu mūzikas kritiķa Normana Lebrehta (Norman Lebrecht) vērtējums: “Šis vērtīgais ieraksts, kuru ar apbrīnojamu prasmi ieskaņojis LSO un diriģents Māris Kupčs, ir pelnījis plašu pasaules uzmanību.”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz