Otrdiena, 23. aprīlis Jurģis, Juris, Georgs
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Iznākusi Ērika Vilsona ielasīta klausāmgrāmata “Gūtenmorgens”

Iznākusi Ērika Vilsona ielasīta klausāmgrāmata “Gūtenmorgens”
Foto: liepajniekiem.lv
01.08.2013 11:32

BNS

Atslēgvārdi

Ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu izdevniecība ”Apostrofs” klajā laidusi klausāmgrāmatu – Māra Bērziņa populāro īsprozu “Gūtenmorgens”. To ielasījis aktieris Ēriks Vilsons. Pirmo reizi šis darbs iznāca apgādā “Karogs” 2007.gadā, bet, papildināts ar jauniem īsprozas sacerējumiem, otrreiz – 2009.g. apgādā “Mansards”. Ēriks Vilsons ielasījis īsprozu no otrā “Gūtenmorgena” izdevuma.

“2006. gada Prozas lasījumos “Gūtenmorgens” pirmo reizi izskanēja publiski. Diemžēl pats toreiz pasākumā piedalīties nevarēju, tādēļ palūdzu aktieri Ēriku Vilsonu nolasīt pāris “Gūtenmorgena” stāstiņus, ko viņš arī veiksmīgi izdarīja. Biju pat speciāli sagādājis T-kreklu ar uzrakstu “Gūtenmorgens”, lai Ērikam uzstājoties vieglāk iejusties viņa tēlā – lai Gūtenmorgena gars pieķeras viņam un viņš Gūtenmorgenam. Šis sadzīves maģijas rituāls, manuprāt, izdevās visā pilnībā. Un, lūk, pagājuši gadi, un Ēriks Vilsons jau visu “Gūtenmorgenu” ir ierunājis audio diskā. Ceru, ka viņa talantīgais lasījums, kas veikts sadarbībā ar izdevniecību “Apostrofs”, pacilās sirdis un prātus lasītājiem… atvainojos, klausītājiem. Prieks!” stāsta rakstnieks Māris Bērziņš

Aktierim Ērikam Vilsonam humorpilnās Māra Bērziņa īsprozas ielasīšanas process sagādājis jautrus brīžus: “Dziedu otro basu jauktajā korī un esmu laimīgs, ja trāpu īsto noti. Šī ir mana pirmā audio grāmata, kuru ielasot gandrīz pats tapu par Gūtenmorgenu. Klausieties uz veselību!”

Literatūrzinātnieks Pauls Daija savulaik nedēļrakstā “Kultūras Forums” vērtēja “Gūtenmorgenu”: “Komiskie stāstiņi iepriecina ar tēmu, nepretenciozo izteiksmi, vieglumu. Apspēlējot valodas daudznozīmību, no tās izrietošo noteiktību, jēgu iegūst sašaurinātā stāstiņu telpa. “Kā cilvēks var būt laimīgs, ja visapkārt tik daudz kas notiek nepareizi?” grāmatā pats sev un citiem jautā Gūtenmorgens.”

“Šī ir klausāmgrāmata, kas noteikti uzlabos garastāvokli un ļaus palūkoties uz dzīvi caur gaišu smieklu prizmu”, saka izdevniecības pārstāve Liāna Langa. “Pasmaidīt par sevi, savām neveiksmēm un veiksmēm ļaus Māra Bērziņa izdomātais varonis Gūtenmorgens.”

Klausāmgrāmata mp3 formātā “Gūtenmorgens” ir izdota ar radio NABA atbalstu. Tā ir pieejama labākajās grāmatnīcās un mūzikas ierakstu veikalā “Upe” Vaļņu ielā 26, Rīgā.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz