Pirmdiena, 13. maijs Ira, Iraīda, Irēna, Irina
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Izrāde ar ziediem un apsveikumiem

Izrāde ar ziediem un apsveikumiem
02.06.2011 07:08

Atslēgvārdi

Sestdien Latviešu biedrības nama kamerzālē Liepājas Tautas teātris aicināja uz īpašu koncertuzvedumu “77 + 55”, kurā tika sumināts ilggadējais teātra aktieris Arvīds Kreināts.

Režisores Ināras Kalnarājas iestudējuma pamatā bija Rūdolfa Blaumaņa dzeja un fragmenti no izrādēm “Trīnes grēki” un “No saldenās pudeles”. Aktieri izrādē iesaistīja arī skatītājus, un katram bija pieejams bukletiņš, kurā varēja lasīt Ivara Vīgnera un Raimonda Paula dziesmu vārdus un dziedāt līdzi. Lai gan nebija ieradušies daudz cilvēku, lielākoties jubilāra Arvīda Kreināta radi un draugi, kuri vēlējās vecmeistaru apsveikt 77. dzīves, kā arī aktiera darba 55. jubilejā, gaisotne bija sirsnīga.

A. Kreināts amatierteātros darbojas jau kopš 1956. gada, piedalījies daudzās izrādēs un iejuties dažāda rakstura lomās – Doktors Emmets (izrāde “Dīvainā misis Sevidža”), cietuma ierēdnis (“Margarēta”), Kreonts (“Antigone”), Jakubovskis (“Mīla stiprāka par nāvi”), Ernests (“Zītaru dzimta”) un citās. 2009. gada pavasarī Latvijas amatieru teātru skatē “Gada izrāde – 2008” viņš ieguvis titulu nominācijā “Labākais otrā plāna aktieris”. “Uz Arvīdu var paļauties kā uz klinti,” atzīst Liepājas Tautas teātra režisore Ināra Kalnarāja, “Arvīds režisoram nekad nesaka . Ja jābūt uz mēģinājumu vai izrādi, tad būs.”

Man ļoti patika izrāde, jo tā uzlādē. Un manam vecumam arī pazīstami. Vispār Liepājas Tautas teātra izrādes apmeklēju regulāri, jo tā ir izdevība uz izrādi aiziet par velti, kas šajos laikos ir diezgan būtiski,” stāsta pensionāre Maija Tamme.

Lai gan izrāde tika uzskatīta arī par sezonas nobeigumu, tomēr aktieri vēl satiksies, jo ar izrādi “Trīnes grēki” aicināti viesoties Grobiņā, Saldus novada Nīgrandē, Durbē un Jāņu dienā arī kinopilsētiņā “Cinevilla”.

Zane Lākute,
“Kurzemes Vārds”

Egona Zīverta foto

Arvīds Kreināts (vidū) savu dzīves un aktiera mūža jubileju svinēja izrādē.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz