Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Izskaņa ar sarkanu ķirsīti

Izskaņa ar sarkanu ķirsīti
Foto: Egons Zīverts
01.06.2018 07:03

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

111. sezonas jauniestudējumu virkni Liepājas teātris rīt noslēgs ar situāciju komēdiju “Paldies tev, draudziņ!”, ko ar Egonu Dombrovski titullomā iestudējis režisors Dž. Dž. Džilindžers. Dinamika, pārpratumi, daudz sarkanās krāsas un viegla, smieklu pilna gaisotne.

Izrādes “Paldies tev, draudziņ!” pamatā ir Britu dramaturga Dereka Benfīlda luga “Up and Running”, ko režisors Dž. Dž. Džilindžers izvēlējies iestudēt sezonas noslēgumā. Iestudējuma centrā ir televīzijas šova vadītājs Patriks Samners – pamazām norietoša zvaigzne. Lai atgūtu popularitāti, viņš sarunā savā dzīvoklī tikties ar producentu Regu. Kā jau komēdijā ierasts, it kā ikdienišķo situāciju sarežģī fakts, ka Regs, kuram ir ārkārtīgi augsti tikumības standarti, Patrika dzīvoklī uz dīvāniņa ierauga neatvairāmi skaistu sievieti, labi zinot, ka Patrika sieva atrodas Parīzē. Tad kas ir sieviete uz dīvāniņa? Un kā izkļūt no šīs situācijas, nezaudējot reputāciju Rega acīs?

Galvenā loma iestudējumā atvēlēta aktierim Egonam Dombrovskim. “Viņš ir šovmens, kura karjera lēnām iet uz galu, un viņš grib tomēr kaut kā saglabāt un tikt atpakaļ uz augšu. Bet notiek pārpratumi. Pie viņa nāk jaunais boss, tas ir ārkārtīgi puritānisks cilvēks. Un viņš ir ieķēris kreņķi, jo situācija sāk palikt arvien nokaitētāka,” aktieris ieskicē atveidojamo tēlu Patriku Samneru un komēdijas izejas situāciju, kurā nu viņam jācenšas izlīferēt, lai viss beigtos labi. Un kā sanāk? “Sviedraini,” smaida E. Dombrovskis. 

Lai gan komēdija tradicionāli tiek pieņemta kā vieglais žanrs, aktieriski tas tā nebūt neesot. “Darbs ir milzīgs pie tā visa. Arī temps milzīgs,” viņš uzsver. “Vieglais žanrs, kas nav nemaz tik viegls. Kā daži režisori saka, tie, kas iestudē komēdijas, paši staigā kā pūķi. Humora izjūta pazūd. Smiekli vairs nenāk. Sevišķi, ja zālē sēž viens skatītājs – režisors – un tev visu laiku jāspēlē. Enerģija lido kā traka, bet atpakaļ nenāk.” Bet skatītājiem izrāde būšot viegla. “Lai cilvēki nāk, smejas un bauda,” aktieris aicina.

Iestudējumu “Paldies tev, draudziņ!” Liepājas teātrī var noskatīties rīt, svētdien, otrdien un trešdien. Bet 10. jūnijā ar izrādi “Precības” teātris pabeigs sezonu.

Plašāk lasiet laikraksta “Kurzemes Vārds” 1. jūnija numurā.

#kvards-20180601-10#

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz