Piektdiena, 29. marts Agija, Aldonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Gaida pieteikumus Liepājas Kultūras balvai

Liepājas Kultūras pārvalde aicina ikvienu atskatīties uz pagājušajā gadā bagātīgi īstenotajiem kultūras notikumiem un pieteikt pretendentus Liepājas Kultūras balvai, kuras ceremonija norisināsies 23. februārī.

Gaida pieteikumus Liepājas Kultūras balvai
Foto: Publicitātes
06.01.2023 13:08

"Kurzemes Vārds"

Liepājas Kultūras pārvaldes vadītāja vietnieks Nauris Lazdāns aizvadīto gadu pilsētas kultūras dzīvē vērtē ar lielu plus zīmi, par lielāko sasniegumu nosaucot ”Eiropas kultūras galvaspilsētas 2027” titula iegūšanu.

“Pēc pandēmijas esam atgriezušies pie normālām kultūras norisēm, pie lieliem pasākumiem – varējām beidzot pilnvērtīgi doties Lāčplēša dienas lāpu gājienā un atzīmēt skaistus svētkus, nebažījoties par kovida ierobežojumiem – tas visiem ļāva uzelpot,” saka N. Lazdāns.

Kultūras pārvaldes pārstāvis ar prieku akcentē, ka pagājušajā gadā pilsētas kultūrvidi izteikti bagātinājušas jaunas un vērā ņemamas kultūrvietas. “Gan tas, ko izdarījusi pašvaldība, ieguldot līdzekļus un darbu Hoijeres viesu nama atklāšanā, gan koncertzāles “Pūt, vējiņi!” rekonstrukcijā. Arī privātais sektors nav rokas klēpī turējis – ir atvēries “Atmodas dārzs” Karostā, savukārt centrā – kultūrvieta “Pegaza pagalms”.

Man šķiet, ka norises un labās lietas, kas notikušas vienā gadā, pilsētai tiešām bijušas ārkārtīgi bagātīgas.”

Pilsētas kultūras dzīvē aizvadītajā gadā bijušas manāmas arī Ukrainā notiekošā kara atbalsis. “Šis kara zīmogs, protams, ir caurvijies kultūras un mākslas lietās, kas ir neizbēgami, jo tas notiek durvju priekšā. Ir bijuši kultūras notikumi, kas vērsa uzmanību uz šo traģēdiju, lai veicinātu atbalstu Ukrainas tautai un valstij, – gan atbalsta koncerts gada sākumā, gan izstāde Jūrmalas parkā, gan vairākas aktivitātes, piemēram, sveču vākšana un liešana. Šie traģiskie Ukrainas notikumi un sarežģījumi tiešām pierādījuši, ka mēs protam un varam atrast kopīgu valodu, lai vienotos cēlam un vajadzīgam mērķim,” atzīmē N. Lazdāns.

Atšķirībā no diviem iepriekšējiem gadiem, kad balvas pasniegšanas ceremonija kovida ierobežojumu dēļ norisinājās neklātienē, šogad tā plānota klātienē un notiks 23. februārī koncertzāles “Lielais dzintars” izstāžu telpā “Civita Nova”. “Pats galvenais, ko mēs gaidām, ir pieteikumi, lai žūrijas komisija varētu sākt savu darbu un mēs uzzinātu, ko 23. februārī apbalvosim,” uzsver N. Lazdāns.

Kopumā tiks pasniegti desmit apbalvojumi – deviņus no tiem piešķir žūrijas komisija, bet desmitais ir Simpātiju balva. Tās ieguvējs tiks noteikts atklātā balsojumā, kurš norisināsies no 23. līdz 29. janvārim, – tajā var piedalīties ikviens interesents.

Kultūras balvai var virzīt gan individuālus, gan kolektīvus sasniegumus, publiskus pasākumus vai norises, kuras vērtējamas kā radoši ieguvumi liepājniekiem un pilsētas viesiem.

Fiziskajām un juridiskajām personām, iesniedzot pretendentus, viņu sasniegumi jāpamato ar informatīviem materiāliem, piemēram, diplomiem, goda rakstiem, publikācijām medijos utt.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz