Piektdiena, 17. maijs Umberts, Herberts, Dailis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Izvērtē amatierteātru izrādes

Izvērtē amatierteātru izrādes
26.01.2013 07:02

Atslēgvārdi

Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra Jauniešu teātra studija, Tautas teātris un Metalurgu Tautas teātris izrādīja savus pagājušās sezonas iestudējumus gan interesentiem, gan teātra ekspertei Ilzei Kļaviņai, kura, novērtējot tās atzinīgi, pieteica Kurzemes reģiona amatierteātru skatei. Līdz ar to mūsējie var pretendēt uz Latvijas amatierteātru iestudējumu skates titulu “Gada izrāde – 2012”.

Jauniešu teātra studija Latviešu biedrības nama kamerzālē skatītāju un eksperta vērtējumam nodeva Hermaņa Paukša lugas “Vai tev tas neliekas dīvaini, Rodžer?” iestudējumu, kura režisors ir Juris Ločmelis. Galvenajās lomās – Kārlis Reijers un Aksels Aizkalns.

“Hermaņa Paukša luga “Vai tev tas neliekas dīvaini, Rodžer?” būtiski pilnveidota, nemainot tajā teksta apjomu. Režisors Juris Ločmelis uzbūris viduslaiku mistērijas rēgaino atmosfēru, kurā vieta šausmu elementiem un kurā paradoksāli atklājas jautājums, kura no personām patiesībā ir mirusi. Darbība iekārtota kā spogulis, kurā katram tēlam ir ēna un ēnai – tēls. Izrāde ir stilistiski tīrs formas darbs, kurā jaunie aktieri, nenoejot no skatuves, notur skatītāju uzmanību. Viņu darbība, runa un attiecības ir precīzas, koncentrētas un izteiksmīgas. Veiksmīgs jauno aktieru pieteikums, kurš pārliecina ar svaigu satura atklāsmi un izturētu formu,” izrādi vērtē teātra eksperte I. Kļaviņa.

Biedrības nama lielajā zālē Liepājas Tautas teātra aktieri režisores Ināras Kalnarājas vadībā izstāstīja un izrādīja Viļņu Jāņa piedzīvojumus pēc Rūdolfa Blaumaņa lugas “Īsa pamācība mīlēšanā” motīviem. Viļņu Jāņa lomā iejuties Jānis Muižnieks, Ilzi atveido Linda Grosgale.

Plašāk lasiet laikraksta “Kurzemes Vārds” 26. janvāra numurā.
#kvards-20130126-08#

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz