Otrdiena, 16. aprīlis Mintauts, Alfs, Bernadeta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Izziņo mākslas foruma programmu

Izziņo mākslas foruma programmu
Foto: Ruslans Šuļga
11.05.2018 07:20

"Kurzemes Vārds"

No 28. līdz 30. septembrim Liepājas koncertzālē “Lielais dzintars” notiks ikgadējais mūsdienu mākslas festivāls “Liepājas mākslas forums”. Tajā gaidāmi dažādi intriģējoši un starpdisciplināri mākslas projekti.

Mūsdienu mākslas festivālā šogad paredzēti 10 dažādu žanru notikumi, kas atspoguļos mūsdienu mākslas aktualitātes Eiropā un pasaulē. Forumā piedalīsies mākslinieki no Latvijas, Zviedrijas, Beļģijas, Austrālijas, Islandes un Austrijas.

Apmeklētāji pieredzēs vairāku mākslinieku darbus, kas tapuši, inspirējoties no iepriekšējo laikmetu priekšgājējiem. Piemēram, Bens Frosts un Daniels Bjarnasons – divi spilgti mūsdienu komponisti – aizrāvušies ar Andreja Tarkovska zinātniskās fantastikas filmu un radījuši simfonisko svītu “Solaris”, bet izcilā beļģu horeogrāfe un dejotāja Lizbeta Gruveza ar dejas palīdzību ceļo laikā, satiekot Bobu Dilanu. Savukārt “Ictus Ensemble” un Eva Reitere aicinās uz renesanses mūzikas renesansi programmā “Melnāks par melnu”. Inspirācijas kinematogrāfijā smēlušies džeza trio “Nils Berg Cinemascope”koncertprogrammā zviedru mākslinieki caur kinetoskopu satiek Butānu, Teksasu, Osaku vai Indiju. Mākslas foruma otrajā dienā apmeklētājiem trīs seansos būs iespēja skatīt kopumā piecpadsmit 2017. gada labākās īsfilmas, kas izvirzītas Eiropas Kinoakadēmijas balvai, savukārt foruma laikā un pēc tā mākslas telpā skatītājus intriģēs laikmetīgās mākslas izstāde, kurā jaunākās paaudzes Latvijas mākslinieki vilkuši estētiskas un tematiskas paralēles ar čehu režisora Jaromila Jireša kinofilmu “Valērija un viņas brīnumu nedēļa”.

Līdzās minētajiem notikumiem ģimenes ar bērniem tiks aicinātas uz koncertuzvedumu “Meža dziesmas”, bet Latvijas Jaunā teātra institūta dejas ateljē aicinās skatītājus ceļojumā pa dažādām ēkas vietām. Apmeklētājiem tiks piedāvāti arī divi deju vakari – “Lēnās dejas” ar Vladislavu Nastavševu un grupu “Ezeri” piektdienas vakarā, bet dejas Latvijas mūsdienu elektroniskās mūzikas pavadībā foruma noslēgumā – svētdien, 30. septembrī.

Turpinot iepriekšējos gados aizsākto tradīciju, foruma ietvaros mākslinieki Ēriks Caune un Dainis Rudens kā dāvanu pilsētai apgleznos kādu no Liepājas ēku sienām. Abi mākslinieki ir autori arī 2015. gadā tapušajam gleznojumam “Skaņu vīrs”, kas tika atklāts pirmā mākslas foruma laikā.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz