Piektdiena, 19. aprīlis Vēsma, Fanija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Jaunā raidījumā ”Mazo ģēniju akadēmija” bērnus iepazīstinās ar dizainu

Jaunā raidījumā ”Mazo ģēniju akadēmija” bērnus iepazīstinās ar dizainu
Foto: Publicitātes
12.05.2020 10:44

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

Klajā nācis jauns pašmāju raidījums bērniem ”Mazo ģēniju akadēmija”, kur aizraujošā un izglītojošā veidā tiek aplūkoti dažādi ar mākslas un dizaina pasauli saistīti jautājumi, radošās nodarbēs iesaistot arī mazos skatītājus. Raidījums veidots, balstoties uz Dainas Gāgas Ēķes grāmatu ”Gribu būt dizainers”, grāmatas autore ir arī raidījuma centrālais tēls, ko bērni pazīs kā skolotāju Dainu. Jaunais raidījums pieejams Shortcut Films. Tāpat maijā Helio uz katrām mājām atvedīs Liepājas Leļļu teātra izrādes. Brāļu Grimmu pasaka ”Sarkangalvīte”, ko režisors Juris Ločmelis izstāsta rotaļīgi, viegli un nemaz ne bailīgi, skatāma jau šobrīd. Maija izskaņā tai pievienosies arī Annas Belkovskas stāsts par mūsu ekoloģisko pēdu pasaules okeānā izrādē ”Kur zirgi?” un izrāde – dziesmu spēle ”Kā ruksītim gāja” pēc Dz.R.Zemzares poēmas motīviem, portālu informēja Tet sabiedrisko attiecību un korporatīvās komunikācijas direktore Lāsma Trofimova.

”Mazo ģēniju akadēmija” ir izglītojošs un izklaidējošs raidījums 10 sērijās, kas paredzēts pirmsskolas vecuma bērniem vecumā no 3 līdz 6 gadiem. Raidījuma idejas pamatā ir Dainas Gāgas Ēķes veidotā grāmata ”Gribu būt dizainers”, kur iekļautās tēmas raidījumā parādītas caur dažādu tēlu dialogiem un ikdienas situācijām, lai bērniem būtu viegli saprotamas un interesantas.

”Visi bērni ir mazi ģēniji – viņi ir aizrautīgi un zinātkāri, un mums, pieaugušajiem, ir viņiem jāpiedāvā pēc iespējas kvalitatīvāki un pilnvērtīgāki izziņas avoti. Tāpēc kopā ar raidījuma radošo komandu vēlējāmies radīt emocionāli uzrunājošu, vērtīgu un interesantu saturu bērniem, raidījumā izmantojot estētiski augstvērtīgu scenogrāfiju, leļļu dizainu un mūziku,” saka Daina Gāga Ēķe.

”Laikā, kad vairāk nekā jebkad agrāk pavadām laiku mājās, vecākiem reizēm var būt grūti izdomāt arvien jaunus veidus, kā vērtīgi un interesanti pavadīt laiku kopā ar bērniem. Tāpēc esam papildinājuši bērniem paredzēto saturu ar jaunu, unikālu latviešu raidījumu ”Mazo ģēniju akadēmija”, kas palīdzēs rast idejas radošiem darbiņiem, ko paveikt kopā ar bērniem. Savukārt, pēc kopīgas darbošanās laiks izglītojošajām Liepājas Leļļu teātra izrādēm, ko šobrīd klātienē nav iespēju apmeklēt,” stāsta Tet izklaides pakalpojumu daļas direktore Inga Alika-Stroda.

Katrs ”Mazo ģēniju akadēmijas” raidījums sastāv no trīs daļām. Pirmajā daļā kaķītis Žaks un putniņš Dudū saskaras ar kādu jautājumu, ko īsti nespēj atrisināt. Otrajā daļā ierodas skolotāja Daina un izskaidro šo jautājumu abiem tēliem un mazajiem ģēnijiem – gan uz vietas esošajiem, gan tiem, kuri atrodas otrpus ekrāna. Raidījuma noslēdzošajā – trešajā – daļā skolotāja Daina kopā ar mazajiem ģēnijiem veic radošo darbiņu, kas atrisina taurenīša Punktiņa atnestā vēstulē aprakstīto problēmu. Arī bērni otrpus ekrānam tiek aicināti izpildīt šo radošo darbiņu, lai viņi varētu apgūt jaunas prasmes un padarīt savu un citu cilvēku ikdienu košāku.

Raidījuma radošā komanda: galvenajā lomā Daina Gāga Ēķe (LKA LKK Dizaina un modes virziena vadītāja), scenārija autore un pārējo lomu atveidotāja Elza Leimane (interjera dizainere un tulkotāja), režisore Felicita Gāga (studē Eindhovenas Dizaina akadēmijā), tērpu autore Liene Andersone, montāžas režisors Arvis Rode, tituldziesmas autore Laine Ligere-Stengrevica, skaņu režisors Helvijs Stengrevics, operatori Imants Zaķītis un Krišjānis Grabovskis.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz