Trešdiena, 8. maijs Staņislava, Staņislavs, Stefānija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Jūgendstilu sāks slavināt rudenī

Jūgendstilu sāks slavināt rudenī
14.07.2011 07:09

Atslēgvārdi

Kultūras pārvaldes un Būvvaldes iecere šo un nākamo gadu izsludināt par Jūgendstila izpētes un popularizēšanas gadiem Liepājā sāk iegūt konkrēta plāna aprises. Un ir saņemts pirmais atbalsts, lai jau rudenī, Pasaules arhitektūras dienā, piedāvātu dažādas aktivitātes, turpinot arī iemīļoto izglītojošo pasākumu, kam iecerēts saglabāt nosaukumu “Berči lasījumi”.

Pasaules arhitektūras dienu Liepājā atzīmē jau kopš 2005. gada, veidojot pasākumu virkni, kuras galvenā mērķauditorija ir bērni un jaunieši – nākotnes arhitekti, būvnieki, būvju pasūtītāji, lietotāji un vērtētāji. Šogad ir paredzēta plaša programma, kuras tematiskie akcenti ir jūgendstila mantojums un mūsdienu aktualitātes.

Pasākumu plānā ir arī seminārs namu īpašniekiem un apsaimniekotājiem par energoefektivitāti ēku būvniecībā un renovācijā. Sadarbībā ar projektu “Skolnieks. Pētnieks. Pilsētnieks” iecerēts rīkot arī “Arhitektūras darbnīcu bērniem”, tāpat notiks ikgadējais informatīvais pasākums Liepājas un tuvākās apkārtnes vecāko klašu skolēniem par arhitektūras un būvniecības specialitātēm, praktisko darbu un studiju iespējām Latvijā un ārvalstīs. Vēl ikvienam interesentam būs apskatāmi arī Rīgas Tehniskās universitātes sagatavoto arhitektu diplomdarbi, kas saistīti ar Liepāju. Tāpat iecerēts, ka oktobrī Liepājas domes ēkā tradicionāli tiks atklāta pilsētas arhitektūras un plānošanas jaunumu izstāde, bet tirdzniecības centrā “Baata” savus profesionālos darbus un vaļaspriekus izrādīs arhitekts Uģis Kaugurs.

Kopumā arhitektūras dienu aktivitātēm izvēlēts moto “Stila pilsēta”, un visu septembri Liepājā būs skatāma Latvijas Arhitektu savienības 2010. gada labāko arhitektūras darbu izstāde, savukārt oktobrī Latviešu biedrības namā tiks iekārtota izstāde “Jūgendstils Latvijā”.

Plašāk lasiet laikraksta “Kurzemes Vārds” 14. jūlija numurā.
 #kvards-20110714-08#

Publicitātes foto

Jūgendstila gleznojumi Kuršu ielas namā ir tikai viena no vērtībām, vēl joprojām atklājas aizvien jaunas pērles.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz