Svētdiena, 28. aprīlis Terēze, Gundega
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Jūras kaķis tagad arī sataustāms

Jūras kaķis tagad arī sataustāms
17.07.2008 19:03

Atslēgvārdi

Ne viens vien atzīst, ka Liepājā nav daudz vietu, kur aizvest savas atvases un kur bērni labi pavadītu laiku. Līdz šim uz Latvijas 1.rokkafejnīcu ļaudis devās, lai paklausītos mūziku un ieturētu maltīti. Bet tagad tā kļūs arī par vietu, kur vismaz divas reizes mēnesī pulcēsies bērni. Turpmāk tur notiks Bērnu rīti ar dažādām interesantām nodarbēm. Šodien pulksten 10 sāksies izrāde bērniem “Jūras Kaķis”, kuru ar Rokkafejnīcas, Liepājas domes, Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu sarūpējusi kultūras biedrība “Gaudium”.

Ar Sandras Vensko radīto Jūras Kaķi pirmo reizi liepājnieki varēja iepazīties pirms vairākiem gadiem Dzejas dienās. Tagad šim murrātājam jau veltīts ansambļa “Gaismiņa” iedziedāts albums “Jūras Kaķis pilsētā”, pasaku grāmatiņa un par viņu radio teātrī ir sagatavota raidluga, kurā galvenā varoņa balss pieder Rūdolfam Plēpim, bet citus tēlus atveido studentu teātra “Rikošets” dalībnieki un aktieris Ingars Gudermanis. Bet turpmāk varēsim vērot arī leļļu izrādi, kuru rādīs ne tikai Rokkaffejnīcā, bet arī bērnudārzos un skolās.

Lellēm palīdzēs atdzīvoties Denisa Braša, Ingars Gudermanis, Vija Mežale, Antra Anuze un Katrīna Taurēna. Izrādes leļļu skulptore ir Ausma Neiburga, bet dziesmas sarakstījis komponists liepājnieks Andris Eniņš. Izrādes režisore ir ilggadēja Latvijas Leļļu teātra aktrise un režisore, pašlaik Latvijas Kultūras akadēmijas docente Dace Skadiņa, kura vairākkārt veiksmīgi sadarbojusies ar Liepājas Leļļu teātri. “Arī es jūtos kā Jūras Kaķis, kurš nonāk dažādos apstākļos un kurš satiek tos, kas viņam notic,” atzīst režisore D.Skadiņa. Viņa norāda, ka šī izrāde domāta bērniem, bet, viņasprāt, būtu grēks, ja vecāki atstātu savas atvases un paši ietu padzert kaut kur kafiju vai pastaigātos. “Stāstā par “Jūras Kaķi” tiek runāts par nopietnām tēmām, kas liek padomāt,” papildina biedrības “Gaudium” valdes priekšsēdētāja Antra Anuze.

Viņa priecājas, ka, neskatoties uz lielo aizņemtību, izrādei izdevies piesaistīt deju konsultanti Liliju Liporu. Viņai ir liela pieredze darbā ar Latvijas leļļu teātriem, tāpēc palīdzēt iekustināt uz dejošanu Liepājas lelles nebijis nekādu problēmu.      

Jāpiebilst, ka izrādei vēl piesaistīti cilvēki ar īpašām vajadzībām. A.Anuze apgalvo, ka arī turpmāk šos cilvēkus biedrība “Gaudium” paredzējusi aicināt līdzdarboties viņu projektos. Un vēl – tiem, kas līdz gada beigām apmeklēs šo izrādi, būs iespēja laimēt kompānijas “Air Baltic” sarūpēto lidojumu uz Hamburgu.

“Kurzemes Vārds”


Antra Anuze (pirmajā rindā), Dace Skadiņa un Ingars Gudermanis ir to cilvēku komandā, kuri palīdzēs Jūras Kaķim piedzīvot skaistus brīžus un iegūt jaunus draugus.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz