Trešdiena, 24. aprīlis Nameda, Visvaldis, Ritvaldis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Jūras krastā uzplauks Ugunspuķe

Jūras krastā uzplauks Ugunspuķe
24.08.2012 15:06

25. augustā plkst. 21 jau otro reizi Liepājā Kūrmājas prospekta galā ikviens liepājnieks un pilsētas viesis aicināts piedalīties “Senās uguns nakts” akcijā. Ugunskuri ap Baltijas jūru iezīmēs akcijas dalībnieku apņemšanos rūpēties par jūru, kas vieno cilvēkus, pilsētas un valstis, par tās vides kvalitāti, par dabas resursu saglabāšanu savai un nākamajām paaudzēm.

Tādēļ Liepājas muzejs sadarbībā ar Liepājas kultūras pārvaldi un Liepājas Tautas mākslas un kultūras centru sestdienas vakarā aicina ikvienu pievienoties akcijai jūras krastā.

Kā informē Liepājas Muzeja Muzejpedagoģe Astra Dzērve, tad Kūrmājas prospekta galā tiks iedegtas 250 sveces un 30 lāpas, veidojot Gaismas ceļu, pa kuru jebkurš interesents varēs doties, lai jūras krastā piedalītos Baltijas jūras valstu Senās uguns nakts akcijā. Ikviens pasākuma apmeklētājs aicināts ņemt līdz savas svecītes.

Koncertprogrammu akcijai sagatavojis Liepājas Tautas mākslas un kultūras centrs. Skatītājus priecēs deju kolektīvs “Rucavietis”, vidējās paaudzes deju kolektīvs “Vaduguns” un senioru deju kolektīvs “Sidrabvilnis”. Akcijā uzstāsies vokālais ansamblis “Šokolāde”. Pasākumu vadīs Jānis Dreiblats.

Pasākuma dalībnieki pievienosies Baltijas jūras tautu kopīgi teiktajiem vārdiem: “Dedz, Senā uguns, dedz! Dedz par tīrāku Baltijas jūru! Dedz par tās piekrastes valstīm, pilsētām, ciemiem, salām un ļaudīm! Dedz par Baltijas jūras kultūras pagātnes un nākotnes bagātību! Dedz par vēsturisku vienotību un atbildību par Baltijas jūras nākotni!”

Pēc koncertprogrammas un dalībnieku kopīgi teiktajiem vārdiem jūras krastā aizdegs mākslinieka Zigmunda Viļņa akcijai īpaši veidotu kinētisku uguns skulptūru “Ugunspuķe”.

Līdz šodienai “Senās uguns nakts” mājaslapā pieteiktas 282 ugunskuru vietas visapkārt Baltijas jūrai.


Mākslinieka Z. Viļņa uguns skulptūra “Saule un mēness” Pāvilosta, 2011.


Mākslinieka Z. Viļņa uguns skulptūra “Deja” Pāvilosta, 2010.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz