Otrdiena, 7. maijs Henrijs, Jete, Henriete, Enriko
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Jūras svētki zvejniekiem un viņu mīļajām nārām

Jūras svētki zvejniekiem un viņu mīļajām nārām
11.07.2009 07:00

Atslēgvārdi

Sestdien visā Baltijas jūras piekrastē svinēs tradicionālos Jūras svētkus. Liepājā tie iecerēti ar daudzveidīgu un krāšņu kultūras programmu.

Galvenā svētku norises vieta ir promenāde, kur varēs vērot eksotiskas dejas, ielu teātri, mākslinieku brīvdabas izstādi un bez maksas apmeklēt arī zaļumballi kopā ar dziedošajiem Liepājas aktieriem un grupu “Credo”. Jūras svētku sarīkojumi aizskanēs arī līdz Karostai.

Jūras svētku svinības pilsētas centrā sāksies pulksten 10 viesnīcā “Fontaine Royal”, kur notiks meistarklases pirmajam eksotisko deju festivālam Liepājā. No pulksten 13 festivāls savu darbību turpinās uz lielās skatuves promenādē. Par prieku eksotisko deju cienītājiem būs iespēja iegādāties arī atbilstošus aksesuārus.

Pulksten 12 pie pieminekļa bojā gājušajiem zvejniekiem un jūrniekiem notiks svinīgs piemiņas brīdis, kurā piedalīsies Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieks Gunārs Ansiņš, ostas kapteinis Eduards Raits un Jūrniecības koledžas direktors Ivars Virga. Pasākumu vadīs Jānis Dreiblats un dziedās Nīcas vīru koris Jēkaba Ozoliņa vadībā.

Pulksten 12.30 atklās starptautiskā ielu teātru festivāla “Zeme. Debess. Jūra” otrās dienas aktivitātes ar Edija Šnipkes uzstāšanos un Nīderlandes akrobātu teātra “Companie with balls” priekšnesumu.

Kā jau kārtīgos jūras svētkos, būs iespēja sastapt arī Neptūnu ar visu pavadošo svītu. Jūras valdnieks krastā plāno kāpt pie “Dzintara pulksteņa” ap pulksten 13. Turpat skvērā pie Jūras ielas pulksten 12 atklās mākslinieku plenēra “Liepājas marīna” darbu izstādi, savukārt pulksten 13 Liepājas Tautas mākslas un kultūras centrs piedāvās dzintara rotu modes skati, kā arī dzintara apstrādes darbnīcas.

No pulksten 21 līdz 1 naktī promenādē notiks dejas kopā ar grupu “Credo” un dziedošajiem aktieriem no apvienības “Aģenti”. Visa pasākuma laikā būs atvērts arī klubs “Fontaine palace”, kur svinības varēs turpināties.

Visas dienas garumā promenādē darbosies amatnieku tirdziņš, vasaras kafejnīcas, firmas “Annels” atrakcijas bērniem, informatīvajās teltīs piedāvās dažādu informāciju par pašlaik aktuālām tēmām, būs šautuve, bērni varēs fotografēties kopā ar Vinniju Pūku. Patīkamu pārsteigumu sarūpējuši arī Latvijas Jūras spēki, nodrošinot iespēju ikvienam interesentam laikā no pulksten 13 līdz 16 kāpt uz kuģa “Virsaitis” klāja.

Bet Karostā, vindsērfinga kluba “Rietumkrasts” teritorijā, jau četrpadsmito gadu pēc kārtas notiks smilšu figūru festivāls. No pulksten 7 līdz 12 apmeklētājiem būs lieliska iespēja vērot smilšu figūru veidošanu, kā arī piedalīties pašiem. Katram dalībniekam būs jāizdomā stāsts par savu smilšu figūru, jo visi darbi tiks iekļauti grāmatā “Karostas stāsti jūrmalas smiltīs”.

No pulksten 12 varēs sākt gaidīt Neptūna ierašanos, pēc stundas solīts Liepājas Leļļu teātra uzvedums un sacensības vindsērfingā bērniem, kā arī pludmales futbols un pludmales cīņas. Pulksten 16 notiks paraugdemonstrējumi ar ūdensmotociklu, vizināšana ar ūdensslēpēm un piepūšamajām laivām, savukārt pulksten 17.30 savu māku skatītājiem rādīs kaitbordisti. Vakara daļa sāksies pulksten 21, kad uzstāsies dīdžeji no Liepājas, Rīgas un Tukuma. Dienas pasākums Karostā ir bezmaksas, bet uz nakts pasākumu ieeja maksās pusotru latu.

Svētkus, protams, svinēs arī ārpus Liepājas robežām. Šodien pulksten 22 Pāvilostas pludmalē pie mola Zvejnieku svētkus atklās kapteinis Āķis. Pēc tam – dejas ar DJ Āķi. Rīt pulksten 10 Pāvilostā sāksies pārējās Zvejnieku svētku norises: dažādas sportiskas nodarbības, kuģu vērošana un izbraukumi jūrā, koncerti. Pulksten 15.30 ieradīsies Neptūns. Pulksten 19 Upesmuižas parkā koncertēs Dzintars Čīča, pēc koncerta būs balle.

Jūrmalcienā Zvejnieku svētkus svinīgi atklās rīt pulksten 17. Būs sporta spēles, tirdziņš. Neptūns ieradīsies pulksten 21. Balles sākums – pulksten 22.

“Kurzemes Vārds”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz