Trešdiena, 8. maijs Staņislava, Staņislavs, Stefānija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Jūras svētkos atklās unikālu muzeja krājuma ekspresizstādi par zvejniecību

Jūras svētkos atklās unikālu muzeja krājuma ekspresizstādi par zvejniecību
06.07.2011 14:45

Atslēgvārdi

Sestdien, 9. jūlijā, plkst. 13 Promenādes spīķerī, Vecā ostmalā 55, kur nākotnē netālu no Loču torņa iecerēts izveidot mūsdienīgu, interaktīvu Liepājas jūrniecības muzeju, Jūras svētku ietvaros atklās Liepājas muzeja jūrniecības krājuma ekspresizstādi “Jūrā eimu, jūrā teku…”, portālu informē Liepājas muzeja galvenā speciāliste Kristīne Skrīvere.

Liepājas vēsture un attīstība ir cieši saistīta ar tās ostu, zvejniecību un jūrniecību. 19.gs beigas un 20. gs. ir latviešu nacionālās jūrniecības attīstības zelta laiks, savukārt zvejniecība piejūras iedzīvotājiem viens no galvenajiem iztikas avotiem. Izstāde stāsta par dažādo zvejas rīku, zvejošanas tehnikas attīstību Liepājā un tās apkārtnes piekrastē, atspoguļojot ezera un jūras zvejas tradīcijas.

Tās apmeklētājiem būs iespēja apskatīt 19.gs./20.gs. Lejaskurzemes reģionam raksturīgos ezera un jūras zvejas rīkus, 19.gs. lietotu vienkoceni, jau vēlāku laiku glābšanas plostu, dažādus vējlukturus, kuģu modeļus, zvejnieka istabas iekārtojumu un daudz citu mūsu reģiona zvejniecību un jūrniecību raksturojošus priekšmetus.

Īpaši padomāts par izstādes mazākajiem apmeklētājiem, kuriem sagatavotas dažādas rotaļas speciāli izveidotā rotaļu – zvejniekciemā, varēs iemēģināt roku makšķerēšanā, pārbaudīt spēku un izturību kāpelēšanā pa virvi, būs iespēja nofotografēties pie īsta kuģa stūres rata vai oriģinālos jūras zvejnieku tērpos, iemācīties siet dažādus jūrnieku mezglus un iepraktizēties dažādu veidu papīra kuģīšu locīšanā.

Tāpat izstādes apmeklētāji ir aicināti “atstāt vēstījumu pudelē” – novēlējumu nākamajām paaudzēm. Izstādē katrs interesents atradīs, ko sev saistošu vai tas būtu kāds uzmanību piesaistošs eksponāts vai muzejnieku sagatavotā atrakcija.

Izstāde būs atvērta divas nedēļas – no 9. jūlija līdz 24. jūlijam, savus apmeklētājus gaidot katru dienu no plkst. 11 līdz līdz 19 . Apmeklētājiem pieejama arī ērta bezmaksas autostāvieta.

 

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz