Piektdiena, 29. marts Agija, Aldonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Jūrniecības vēsturi glabā rūpīgi

Jūrniecības vēsturi glabā rūpīgi
02.07.2011 07:04

Kamēr vēl tikai tiek lolota iecere par jauna un mūsdienīga Liepājas jūrniecības muzeja veidošanu promenādē, ostas vēsturiskajos spīķeros Vecajā ostmalā, Liepājas muzeja jūrniecības vēstures krājums – unikālas navigācijas, stūres ratu, zvejniecības priekšmetu, ar jūras tēmu un pilsētas vēsturi saistītas kolekcijas.

Tas tiek saglabāts un pilnveidots, turklāt uz Jūras svētkiem angārā promenādes galā taps īpaša zvejniecības tematikai veltīta izstāde. Par to informēja Liepājas muzeja galvenā speciāliste Kristīne Skrīvere.

Personu lietu arhīvā glabājas ar Liepāju saistītu jūrnieku, kapteiņu, zvejnieku, ūdenslīdēju fotogrāfijas, dažādi dokumenti – izziņas, diplomi, apliecības, no jūras braucieniem atvestas piemiņas lietas, piemēram, no tālās Ķīnas atceļojis laikraksta “The Shanghai Sunday Times” 1935. gada izdevums, no Ēģiptes – ar faraonu attēlojumiem izgreznots austs audekla gabals. Dažu jūrnieku lietās var atrast pierakstu burtnīcas ar vecām jūrnieku dziesmām un ilgo jūras ceļojumu laikā tapušos dzejoļus dzimtenē palikušajām mīļotajām dāmām un līgavām.

Ievērības cienīga ir arī plašā fotogrāfiju un negatīvu kolekcija, kas sagrupēta lietās attiecīgi pēc tematikas, piemēram, fotogrāfijas par Karostu, Latvijas tirdzniecības floti, Liepājas ostu, Latvijas jūras kara floti, kuģu būvi un zvejniecību Liepājā un tās rajonā – Pāvilostā, Papē, Nīcā u. c., kopumā vairāk nekā 30 dažādas tematikas lietas ar vairākiem simtiem fotogrāfiju.

Pēc iepriekšējas saskaņošanas K. Skrīverei pa telefonu 26996630 var pieteikt savu apmeklējumu pētniecības darbu izstrādei vai veikt dāvinājumu muzejam.

Plašāk lasiet laikraksta “Kurzemes Vārds” 2. jūlija numurā.
 #kvards-20110702-14#

Foto no Liepājas muzeja arhīva.

Zvejniecības nozarei Liepājā ir sena vēsture, ar kuru iepazīties piedāvās arī plānotā ekspresizstāde.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz