Piektdiena, 19. aprīlis Vēsma, Fanija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Kā sagaidīt Latvijas 100.dzimšanas dienu?

Kā sagaidīt Latvijas 100.dzimšanas dienu?
Foto: Ruslans Šuļga
15.11.2018 16:37

liepajniekiem.lv

Sagaidot Latvijas valsts simtgadi, liepājniekiem un pilsētas viesiem visas nedēļas garumā ir iespējams apmeklēt svētkiem veltītos pasākumus. 

 

Piektdien, 16. novembrī pulksten 16 folkloras centrā “Namīns” notiks pasākums “Dzīvoš` ilgi, nedzīvošu.”

16. novembrī pulksten 17 galerijā ”Romas dārzs” Zivju ielā 3, Liepājā, atklās izstādi ”Ar Latviju sirdī”, kas kā veltījums valsts svētkos liepājniekiem un pilsētas viesim ir tapusi sadarbībā ar Pasaules latviešu mākslas centru (PLMC). Pirmo reizi Liepājā skatāma ārzemēs dzīvojošo dažādu paaudžu mākslinieku darbu kolekcija, kas ataino diasporas latviešu mākslinieku daudzveidīgo radošo darbību.

 

Sestdien, 17.novembrī pulksten 18 koncertzālē “Lielais dzintars” notiks koncerts “Mātei Latvijai”, kurā piedalīsies Liepājas Simfoniskais orķestris un diriģents Gintars Rinkevičs.

17.novembrī pulksten 19 Liepājas Olimpiskā centra Rožu zālē notiks svētku koncertuzvedums “Pūt, vējiņi”.
Koncertuzvedums būs iedvesmojošs stāsts par cilvēka garu un spēku, par Daugavu un jūru, par tiltu starp vakardienu un šodienu, likteņiem un attiecībām, kas izskanēs Imanta Kalniņa, Zigmara Liepiņa, Raimonda Paula, Jāņa Lūsēna, Kārļa Lāča, Ulda Marhilēviča un daudzu citu komponistu melodijās, kā arī latviešu tautas dziesmu apdarēs. 

17. novembrī pulksten 20 Liepājas Latviešu biedrības nams aicina kopīgi nosvinēt valsts svētkus, apmeklējot Jelgavas bigbenda “Combo grupas” un leģendārās grupas “CREDO” koncertprogrammu pie galdiņiem “Daudz laimes, Latvija!”. Svētku atmosfēru ar krāšņiem tērpiem un eleganci papildinās sporta deju centra “Lesto” deju priekšnesumi.

 

Svētdien, 18.novembrī pulksten 9.40 notiks pasākums “Izskrien Latviju Liepājā!”. Iespēja sākt dienu aktīvi, izskrienot Latvijas kontūru Liepājas ielās. Pulcēšanās Jūrmalas parka bērnu laukumā. Trases garums 8,3 kilometri.

Pulksten 11 Liepājas Sv.Annas baznīcā notiks Latvijas simtgadei veltīts svētku dievkalpojums.

Pulksten 13 Latvijas simtgades jubilejā ziemas peldētāji vienlaicīgi Liepājā, Rīgā, Jelgavā, Ventspilī veiks 100 minūtes garu peldējumu, cits citu nomainot. Distance un laiks pēc katra spējām. Pulcēšanās Beberliņu ūdenskrātuves ziemeļu daļā –, pie piedzīvojumu parka “Tarzāns”.

Latvijas 100 dzimšanas diena Liepājā tiks sagaidīta īpaši krāšņi, ar ļoti rūpīgi veidotu programmu, kuras veidošanā piedalījās arī liepājnieki, balsojot par savām mīļākajām Liepājas komponistu dziesmām, lai tās dzirdētu jau 18. novembrī. Koncerta stāstu veidos tautas dziesmas un populāru, tautā mīlētu Liepājas autoru dažādos laikos radītās dziesmas. Kā pasākuma atsevišķa daļa būs krāšņa svētku uguņošana, kurai mūziku veidojis Latvijā zināmais komponists Jānis Lūsēns. Svētku apmeklētājus noteikti pārsteigs iespaidīgā scenogrāfija.

No pulksten 12 līdz 14 – Goda sardze J. Čakstes laukumā.

Savukārt no pulksten 17 līdz 18.30 Svētku koncerts ar uguņošanu pie koncertzāles “Lielais dzintars”.

Pulksten 14 Liepājas Latviešu biedrības nama Lielajā zālē Latvijas valsts simtgadei veltīts svētku sarīkojums “Godi”.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz