Sestdiena, 20. aprīlis Mirta, Ziedīte
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Kad objektīvā tver fotomāksliniekus pašus

Kad objektīvā tver fotomāksliniekus pašus
25.09.2006 19:41

0

Atslēgvārdi

Mūsu zemes fotogrāfiem šis ir nozīmīgu jubileju un atceru gads. Ir apritējis gadsimts, kopš Latvijā nodibināja pirmo fotomākslinieku biedrību, un 140 gadu kopš latviešu fotogrāfijas celmlauža Mārtiņa Buclera dzimšanas. Gada beigās Latvijas Fotogrāfijas muzejs iecerējis šos divus notikumus atzīmēt spilgtā sarīkojumā. Tad paredzēts ne tikai nosaukt Mārtiņa Buclera prēmijas šā gada laureātu, bet parādīt  arī skatītājiem fotogrāfiju izstādi, kurā būs skatāmi visu Latvijas šobrīd darbīgāko fotomākslinieku portreti.

Fotogrāfijas muzeja direktors Vilnis Auziņš kolēģu portretēšanu uzticējis Rīgas Fotokluba veterānam Nikolajam Zīrapam, kurš šādās lietās nav pirmoreiz ar pīpi uz jumta. Daļa no fotomākslinieku portretiem jau uzņemta Rīgā, taču, ņemot vērā, ka Liepāja ir rosīga fotomākslinieku citadele, Nikolajs Zīraps kopā ar Rīgas Fotokluba vadītāju Imantu Puriņu pagājušajā sestdienā ieradās mūsu pilsētā.  Fotomākslinieku portreti tika filmēti Latviešu biedrības namā un Vasilija Borjajeva retrofotogrāfijas darbnīcā Karostā, kuras senatnīgais iekārtojums un atmosfēra ļoti iepatikās rīdziniekiem. Imants Puriņš atzina, ka neko tamlīdzīgu nav skatījis pēdējos trīsdesmit gados. Ne velti tāda darbnīca, kāda ir Vasilijam Borjajevam, nav atrodama nekur citur Eiropā.

Fotomākslinieku bildēšana Vasilija Borjajeva retrodarbnīcā Karostā.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz