Piektdiena, 19. aprīlis Vēsma, Fanija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Karostā rīkos festivālu “LabiChampi”

Karostā rīkos festivālu “LabiChampi”
21.05.2007 17:35

0

Atslēgvārdi

No 1.jūnija līdz 3.jūnijam Kultūras un informācijas centrs “K@2” sadarbībā ar arhitektu un mākslinieku grupu “EXYZT” (Francija) Liepājas Karostā rīko festivālu “LabiChampi”, aģentūra LETA uzzināja centrā K@2. “LabiChampi”, kura aptuvens tulkojums ir “Labas sēnes”, ir sēņu kultūrai veltīti svētki, kas novatoriskā un radošā veidā turpina Karostas unikālā kultūrvēsturiskā mantojuma glābšanu un atjaunošanu. Tā laikā tiks realizēta virkne pasākumu – radošās darbnīcas, multimediālas instalācijas, sēņu audzēšana un citi pasākumi, kuru mērķis ir meklēt saikni starp urbāno arhitektūru, mūsdienu tehnoloģijām, dizainu un dzīvo dabu.

Svētki būs noslēguma pasākums ilgam sagatavošanās posmam, kuru daļēji vēl var vērot izstādē laicīgās mākslas galerijā “K.Māksla”.

1.jūnijā “LabiChampi” vainagosies ar mākslas instalācijas un izstādes/objekta “Sēņu jumts” jeb “MushRoof” svinīgu atklāšanu topošajā Karostas mākslas centrā Cēsu rotas ielā 2.

Svētku laikā ikvienam būs iespēja piedzīvot sēņu sprādziena performanci, nogaršot sēņu ēdienus un apmainīties ar receptēm, dejot, radīt savas sēņu drēbes, urbānā sēņu laboratorijā apgūt sēņu audzēšanas noslēpumus, izbaudīt mūziku, teātri, dzeju un kino, apmeklēt izstādi gida pavadībā, kā arī piedalīties tradicionālajos 19.gadsimta franču ģimeņu svētkos.

Franču arhitektu un mākslinieku grupas “EXYZT” arhitektūra arī šajā gadījumā top ciešā saistībā ar vides kontekstu. “EXYZT” projektu pamatā ir brīvi pieejamas un pārveidojamas arhitektūras ideja, kas ikkatram ļauj kļūt par savas vides veidotāju. Arhitektūru viņi papildina ar video, mūziku, dizainu, foto un kulināriju, radot spilgtus starpdisciplinārus projektus. “EXYZT” īstenotu “open source” arhitektūru varēja vērot un piedzīvot 2006.gada Venēcijas arhitektūras biennālē Francijas paviljona iekārtojumā.

LETA

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz