Piektdiena, 29. marts Agija, Aldonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Karostas ūdenstornī atkal var vērot mākslinieku radošo procesu

Karostas festivāla ietvaros jau otro gadu pēc kārtas Karostas ūdenstornī notiek atvērtā mākslinieku rezidence, kur ikviens interesents var apskatīt atzītu latviešu mākslinieku izstādes un novērot mākslinieku radošo procesu, informē Karostas glābšanas biedrības valdes locekle Monta Krafte.

Karostas ūdenstornī atkal var vērot mākslinieku radošo procesu
Foto: Publicitātes
16.06.2021 11:34

liepajniekiem.lv

Karostas ūdenstorņa mākslinieku rezidence ir apmeklētājiem atvērta mākslinieku darbnīca ar pavadošo izstādi. Skatītāji var vērot mākslinieku radošo procesu un iepazīties ar to daiļradi. “Tāds mākslinieku safari, kurā var redzēt mākslinieku tā dabīgajā vidē,” smejas rezidences kurators Egons Peršēvics.

Pagājušajā gadā apmeklētājiem bija iespēja redzēt darbībā Ritumu Ivanovu un Agati Apkalni un baudīt viņu darbus, kā arī būt lieciniekiem tam, kā tapa Egona Peršēvica skulptūra “Karostas nāriņa”, kuru vēlāk bija iespējams skatīt šūpojamies Baltijas jūras viļņos.

Arī šogad Karostas festivāla mākslinieciskās daļas kurators Egons Peršēvics aicinājis ūdenstorņa rezidencē piedalīties Latvijas māksliniekus. Viens no tiem ir Latvijas Mākslas akadēmijas profesors un prorektors – gleznotājs Andris Vītoliņš. Rezidencē šogad viesojas arī divi figurālās glezniecības meistari un Latvijas Mākslas akadēmijas pasniedzēji – Elīna Zunde un Atis Jākobsons. Kopā ar viņiem pie sava jaunākā darba strādā arī tēlnieks Egons Peršēvics ar savu radošo komandu.

“Šo telpu apjoms, apgaismojums un šarms ideāli piemērots lielformāta mākslai, it īpaši glezniecībai, tādēļ nenākas grūti pierunāt pat pašus ievērojamākos māksliniekus uz laiku pārcelt savas darbnīcas uz Liepāju. No tā iegūstam mēs visi, jo šie mākslinieki ir ļoti pieprasīti, un redzēt viņu darbus, kā arī viņus pašus darbībā ir unikāla iespēja, ko neiesaku laist garām nevienam – pat tiem, kam šķiet, ka mākslu nesaprot,” stāsta E.Peršēvics.

Vēl bez minētajiem māksliniekiem Karostas festivālā šogad piedalās Latvijas mākslas slavenības Helēna, Anna un Ivars Heinrihsoni kopā ar Latvijas Mākslas akadēmijas glezniecības katedras vadītāju un mākslinieku Kristianu Brekti. Viņu darbi šobrīd jau skatāmi vēsturiskajos Redana mūros.

Mākslinieku rezidence Karostas ūdenstornī būs atvērta apmeklētājiem visu vasaru līdz augusta beigām. Līdz jūlija vidum tajā aktīvi darbosies tēlnieks Egons Peršēvics ar savu radošo komandu. Gleznotājs Andris Vītoliņš visas vasaras garumā strādās pie lielformāta gleznu kompozīcijas, bet, iedvesmojoties no ūdenstorņa un tā maģiskās atmosfēras, Atis Jākobsons un Elīna Zunde savā pagaidu darbnīcā nodarbosies ar figurālām studijām un citiem glezniecības eksperimentiem.

Visā šajā laikā apmeklētāji aicināti baudīt gan māksliniekus darbībā, gan šo mākslinieku darbu izstādi, kā arī pašu ūdenstorni.

Sestdien, 19.jūnijā, no pulksten 12 līdz 16 notiks publisks atklāšanas pasākums Elīnas Zundes, Andra Vītoliņa un Ata Jākobsona darbu izstādei.

Karostas festivāla laikā no 15. līdz 19.jūnijam Karostas ūdenstorni var apmeklēt darba dienās un sestdien no pulksten 12 līdz 19, iepriekš zvanot pa tālruni 29930936. Bet pēcāk visas vasaras garumā no 21.jīnija to var apmeklēt darba dienās no pulksten 15 līdz 18 un brīvdienās no pulksten 12 līdz 16, iepriekš zvanot pa tālruni 29930936.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz