Sestdiena, 4. maijs Viola, Vizbulīte, Vijolīte
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Karostas vēsture iemūžināta filmā

Karostas vēsture iemūžināta filmā
16.03.2010 07:03

Atslēgvārdi

Tikai 15 minūtes, un nezinātājam būs skaidrs, kas ir Karosta Liepājā, kā tā radusies un ko tur ir vērts redzēt.

Tieši tik gara ir filma “Karosta”, kas ir tapusi ar Karostas glābšanas biedrības svētību un ko turpmāk būs iespējams noskatīties Karostas cietuma apmeklētājiem.

Stāstot par to, kā un kāpēc radusies ideja par šādu filmu, Karostas glābšanas biedrības priekšniece, Liepājas reģiona Tūrisma informācijas biroja vadītāja Monta Krafte sacīja: “Strādājot Karostas cietumā, mēs braukājām arī pa citiem militārā tūrisma objektiem, lai redzētu, ko tur piedāvā.” Ideja par filmu radusies 2007. gadā, Montai viesojoties Somijā, Somenlinas cietoksnī, kur rādīta šāda īsfilma. “Un man kā cilvēkam, kurš diezgan maz saprot no militārām lietām, kļuva skaidrs, kas šī ir par vietu un kas šeit noticis,” atcerējās Karostas glābšanas biedrības vadītāja.

Filma tapusi veselu gadu. Tagad tā ir gatava, un to varēs noskatīties visi, kas apmeklēs Karostas cietumu. “Bet, ja kādam būs vēlēšanās, mēs labprāt to dosim demonstrēt skolās un visur citur,” sacīja Monta, kas vienlaikus ir arī šīs filmas producente. Lai katrs cietuma apmeklētājs to labāk saprastu, filmu dublēs krievu, angļu, vācu, lietuviešu un, iespējams, vēl kāda citā valodā.

Jaunās filmas scenārija autori ir Gunārs Silakaktiņš un Juris Raķis, kas abi arī tajā filmējušies: Juris iejuties Karostas celtniecības vadītāja inženierpulkveža Makdonalda tēlā, savukārt Gunārs – cietokšņa objektu betonēšanas darbu vadītāja inženierkapteiņa Židkova lomā. Nelielas lomas tikušas arī Montai un daudziem citiem filmēšanā iesaistītajiem cilvēkiem.

Kristīne Pastore,
“Kurzemes Vārds”
 

 

Makdonalds (Juris Raķis – no kreisās) un Židkovs (Gunārs Silakatiņš) pēc filmas noskatīšanās īsi pastāstīja arī par abu šo kungu dzīves gājumu. Vai filmai būs arī turpinājums, tas gan esot jāprasa Monta Kraftei (vidū).

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz