Svētdiena, 12. maijs Valija, Ina, Ināra, Inārs
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Katei prieks, Plēcim – pilns vēders

Katei prieks, Plēcim – pilns vēders
18.01.2010 07:00

Atslēgvārdi

Sestdien Plēcim bija liela diena. Viņam bija jāiet pasaulē, lai sarūpētu savai izsalkušajai ģimenei ēdamo. Slinkot viņš nevarēja, jo pelēna gaitām cītīgi sekoja līdzi daudzas vērīgas un zinātkāras acis.

Tās piederēja mazajiem liepājniekiem, kuri bija ieradušies uz Liepājas Leļļu teātri, kur notika pirmizrāde iestudējumam “Ziemas siers”. Tā autore ir Katarīna Šterna.

K. Šternai leļļu pasaule nav sveša, jo pirms vairākiem gadiem viņa strādāja Liepājas Leļļu teātrī un viņas tētis Māris Putniņš ir slavenās “Avārijas brigādes” šefs un bērnu grāmatiņu autors. Aizvadītajā vasarā Liepājas Leļļu teātra direktors Rihards Belte devis nepārprotamu mājienu, ka arī Kate varētu uzrakstīt kādu pasaku, pēc kuras iestudētu izrādīti, ar kuru mazos skatītājus priecētu Ziemassvētku laikā. K. Šterna stāsta, ka savu pirmo pasaku “Ziemassvētku siers” uzrakstījusi vairāku nedēļu laikā. Bet ar dramatizējumu gan gājis grūtāk, jo sākotnēji tas bijis 21 lappusi garš, bet, lai izrāde “Ziemas siers” nestieptos teju visu dienu, to vajadzējis saīsināt uz septiņām lappusēm.

Pasakas varoņi neesot ne kaut kur noskatīti, ne atsauktas atmiņā bērnības rotaļlietas. Tie, tāpat kā aprakstītie notikumi, atnākuši paši no sevis bez lielas piespiešanās.

Taču K. Šterna nav tikai pasakas autore, viņa arī radījusi izrādei lellītes. Lai izgatavotu pelēnus, zirnekli, zaķi, mušu un citus varoņus, bijis nepieciešams tikai pusotra mēneša ilgs laiks. Tos uz skatuves Riharda Beltes vadībā atdzīvināja Liepājas Leļļu teātra aktieri Lita Belte, Signe Apse, Dace Doroškeviča un Dainis Laugalis. Izrādei mūziku sarakstīja Māris Putniņš.

Radio “SWH” Liepājas nodaļas ziņu redaktore apgalvo, ka viņai ir pilna galva ar idejām jaunām pasakām, piemēram, viena no tām stāstīs par diegu kastē dzimušu mīlestību starp podziņu un diedziņu. Taču vispirms viņa grib izdot pasaku grāmatiņu ar pašas ilustrācijām, kurā bērni varēs sekot līdzi pelēna Plēča gaitām.

Inita Gūtmane,
“Kurzemes Vārds”

Katarīna Šterna kā iestudējuma autore uz Liepājas Leļļu teātra skatuves kāpa pirmo reizi. Viņu apsveica izrādes “Ziemas siers” aktieri.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz