Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Katrs ar savu skeletu skapī – Liepājas teātrī jauniestudējums ”Pilnīgi svešinieki”

Katrs ar savu skeletu skapī – Liepājas teātrī jauniestudējums ”Pilnīgi svešinieki”
Visiem ir noslēpumi, kurus negribētos otram atklāt. Darīt to vai ne, ir jautājums, uz kuru katram izrādes "Pilnīgi svešinieki" skatītājam atbilde jāatrod pašam. (Foto: Mārtiņš Vilkārsis)
02.03.2020 07:00

Linda Kilevica

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

Vai jūs varētu iedot sievai vai vīram savu mobilo telefonu un atļaut izlasīt jebkuru ziņojumu, kas pienāks? Tieši tā viesībās nolemj izklaidēties draugu pulciņš, uzskatot, ka nekādu noslēpumu viņu starpā taču nav. Par to, kāds ir šī eksperimenta iznākums, vēsta Liepājas teātra jauniestudējums “Pilnīgi svešinieki”.

Liepājas teātrī pēc ilgāka pārtraukuma atgriezies režisors Rolands Atkočūns, kurš izrādei devis žanrisko apzīmējumu – mēness aptumsums. Iestudējums veidots pēc lugas, kuru skatuvei radījis filmas “Pilnīgi svešinieki” autors Paolo Dženovēze. Viņa kinodarbs, kas tapis 2016. gadā, iekļauts Ginesa rekordu grāmatā kā filma, kurai izveidoti visvairāk rimeiku kino vēsturē.

Izrādes sākumā baltos toņos ieturētā askētiski perfektā interjerā ar vīna glāzēm rokās sapulcējas draugi, kuri ārēji ir perfekti. Vakara tērpi, frizūras, elegantas pozas, taču izrādās, ka aiz šīs fasādes glabājas tumši noslēpumi. “Izrāde ir par cilvēku attiecībām,” saka aktieris Edgars Pujāts, kurš atveido namatēvu, ārstu. “Līdz brīdim, kad saprotam, kas īsti mēs esam. Vai ir vērts vērt vaļā to Pandoras lādi vai nav vērts?” Spēli, kuru uzsāk draugi, R. Atkočūns esot nosaucis par krievu ruleti – kuram tad nu izšaus tā lode? “Mēs visi esam katrs ar savu skeletu skapī, ar meliem aplipuši. Tik daudz aizslēpjamies aiz kaut kā, ka neesam viens pret otru atklāti. Kad kļūstam neaizsargāti un trausli, nāk ārā viss īstais. Vai tas ir vajadzīgs vai nav, lai izlemj skatītājs pats,” saka aktieris.

Kaspars Gods stāsta, ka izrādes sākumā visi varoņi esot ideāli, līdz tusiņā kļūst garlaicīgi: “Saliekam rindiņā savus mobilos telefonus. Visas sarunas uz skaļo, mesidžus lasām kopā. Un tad sākas!” Aktieris atzīst, ka viņam savi varoņi vienmēr patīkot, arī taksists šai izrādē, jo divu mēnešu laikā, kamēr norit mēģinājumi, “ar ko tik neesmu saradis”. “Situācija ir tik mūsdienīga un tik ļoti var notikt ar katru jauku kompāniju, ka labāk lai nenotiek,” saka K. Gods. Arī viņaprāt, stāsts ir par cilvēkiem, bet telefoni un tehnoloģijas ir veids, kā dabūt laukā koncentrētā veidā visu, kas ar tevi notiek, bet kam apkārtējie nav gatavi.

Izrādē “Pilnīgi svešinieki” lomās ir Leons Leščinskis vai Viktors Ellers, Edgars Pujāts, Sandis Pēcis, Kaspars Gods, Signe Dancīte, Inese Kučinska, Karīna Tatarinova, Madara Krživeca (LiepU aktierkursa 3. kursa studente). Scenogrāfs – Mārtiņš Vilkārsis, kostīmu māksliniece – Jolanta Rimkute un gaismu mākslinieks – Mārtiņš Feldmanis. Lugu no itāļu valodas tulkojusi Dace Meiere.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz