Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Kinofilmas “Raganu mēnesis” pirmizrāde Liepājas Latviešu biedrības namā

Kinofilmas “Raganu mēnesis” pirmizrāde Liepājas Latviešu biedrības namā
14.08.2012 16:59

24.augustā plkst.19.00 Liepājas Latviešu biedrības nama Lielajā zālē varēs skatīt Unas Celmas filmu “Raganu mēnesis”, informē biedrības nama kultūras darba menedžere Iveta Jēkabsone.

Filma “Raganu mēnesis” ir par diviem  pazīstamiem un tautā iemīļotiem latviešu aktieriem-Hariju Spanovski un Andri Bērziņu.Filmas personāži  vairs nevar tēlot, ka briedumā un pusmūžā ar dzīvi viss ir kārtībā. Ir nopietna slimība, ir atkarības, un šīs dzīves krīzes atsedz faktu, ka abiem veiksmīgiem un populāriem vīriem  nav arī īstas skaidrības par savas dzīves jēgu un par to, kādēļ pēkšņi (vai arī pakāpeniski) daudz kas nogājis greizi.

Harijs Spanovskis un Andris Bērziņš  nolemj meklēt atbildes pie Latvijas dziedniekiem un cilvēkiem ar savdabīgu, alternatīvu skatu uz dzīves problēmu risināšanu. Viņi  kopā veselu  mēnesi apbraukā šīs “raganas” dažādās Latvijas malās.

Filma ir ar apzinātiem un neapzinātiem komiskiem elementiem – īsts “ceļabiedru dēku stāsts: jeb, kā šādu žanru sauc Holivudā, – “road movie”.  Pa ceļam abi ceļa biedri sastopas ne tikai ar raganām, bet arī ar  parastiem cilvēkiem, ar savu publiku, negaidītā veidā arī ar komponistu Raimondu Paulu un būtnēm frakās pie pasaules gala.

Filmā, kurā spēlē aktieri, nekad nav skaidrības, kur beidzas “īstā” dzīve un sākas skatuve.Tāpat arī  filmā, kas uzņemta pie raganām, nekad nevar zināt, kur ir robeža starp ikdienu un kādu citu realitāti.

Filmas režisore – Una Celma, projekta vadītāja un producente – Dace Siatkovska, operators – Aleksandrs Grebņevs, skaņas režisors un skaņas operators – Jevgēņijs Kobzevs, komponists – Raimonds Pauls. Lomās – Harijs Spanovskis un Andris Bērziņš.

Biļetes būs iespējams iegādāties uz vietas filmas demonstrēšanas dienā. Biļetes cena – 1 Ls.

Publicitātes foto

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz