Piektdiena, 19. aprīlis Vēsma, Fanija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Kokrūpnieka dēla atmiņas grāmatā

Kokrūpnieka dēla atmiņas grāmatā
Foto: Andris Gertsons
09.11.2017 07:06

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

Izdevniecība “Latvijas mediji” laidusi klajā Andžila Remesa grāmatu “Kara ēna sekoja man”, kurai dots apakšvirsraksts “Kokrūpnieka dēla vaļsirdības”. Tā iznākusi ar Liepājas Kultūras pārvaldes atbalstu. Autors pastāstīja, ka rakstīt šo darbu viņu rosinājusi saruna ar publicistu Ēriku Hānbergu. “Tas bija apmēram pirms gada, kad mēs kopā sēdējām pie manis mājās. Raugoties uz manas ģimenes fotoattēliem, Ēriks teica, ka ar vienas ģimenes stāstu paveras ļoti plašs tā laika un arī mūsdienu sabiedrības diapazons. Pirms kara mans tēvs bija kokrūpnieks, viņa māsa tolaik bija Aizsargu organizācijas Liepājas nodaļas priekšniece. Savukārt otrā pusē bija mammas brālēns, pēc pārliecības komunists Imants Sudmalis.” Andžils Remess vēl piebilst, ka būtībā tās ir “bērnības atmiņas – kara un pēckara laiks, skatīts bērna acīm.”

Neizpaliek arī stāsts par tagadējā “Kurzemes Vārda” goda redaktora žurnālista gaitu sākumu Pasta ielas namiņā. Pēcvārdā Ē. Hānbergs raksta: “Vēstītājs šajos laikos atskatās uz tiem laikiem, pauzdams arī noslēpumainības, kuras tuvinieki noklusēja, lai pasargātu Andžilu un viņa tēvu.” Un piemin, ka grāmatā: “A. Remess lasītāju izvadā pa Liepājas ieliņām, portretē dažādu laiku spilgtākās Liepājas un arī Latvijas personības – laikmeta zīmes – Egonu Līvu, Olafu Gūtmani, bohēmas pārņemto “Vāgūzi” ar izcilu fotogrāfu Uldi Briedi priekšgalā un daudzus citus.” Grāmatā attēlu lielākās daļas autors ir Uldis Briedis.

Grāmatas atvēršana notiks 11. novembrī pulksten 14 Liepājas muzejā. Piedalīsies autors, grāmatas krusttēvs Ēriks Hānbergs, Uldis Briedis, izdevniecības pārstāvji. Lappusēs palīdzēs ielūkoties aktieris Jānis Dreiblats, muzikālo fonu veidos Imanta Meķa saksofona spēle.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz