Sestdiena, 11. maijs Milda, Karmena, Manfreds
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Koncertzāle kļūst par šauru

Koncertzāle kļūst par šauru
Foto: Valters Pelns
25.10.2018 07:01

"Kurzemes Vārds"

Koncertzālē “Lielais dzintars” vakar radās situācija, kad visiem pastāvīgajiem iemītniekiem nebija iespējas darboties uz savas mājas skatuves. Koncertuzveduma “Māja, skurstenis un mēs” ģenerālmēģinājumam un koncertam lielā zāle bija nepieciešama gandrīz visas dienas garumā. Liepājas Simfoniskais orķestris Latvijas koncertturnejas programmu mēģināja Latviešu biedrības namā.

“Ik pa laikam tā ir, ka orķestrim mainās mēģinājumu vieta, ja koncertzālē kaut kas ir ieplānots,” pastāstīja Liepājas Simfoniskā orķestra (LSO) Mārketinga un komunikācijas daļas vadītāja Daina Vanaga. Laikā, kopš LSO mājvieta ir “Lielajā dzintarā”, jau vienu vai divas reizes tā esot bijis. “Variantu nebija, mēģinājumu šodien vajadzēja, bet koncertzālē ir pasākums,” teica orķestra pārstāve.

“Lielā dzintara” valdes loceklis Timurs Tomsons skaidroja, ka LSO šajā nedēļā nav bijis ieplānots neviens mēģinājums: “Viņi ir mūsu rezidenti, un viņiem vienmēr ir priekšroka. Taču orķestris pats bija atcēlis visus mēģinājumus, un mēs brīvā datumā devām iespēju Mūzikas un mākslas vidusskolai.”

Diriģenta Atvara Lakstīgalas vadībā LSO šodien sāk koncertturneju pa Latviju. Sešos koncertos kopā ar orķestri būs pianists Vestards Šimkus, skanēs Mocarta, Haidna un Bēthovena jaunības gadu meistardarbi.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz