Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Koncertzālei prasa naudu no ES

Koncertzālei prasa naudu no ES
14.05.2009 07:03

Liepājas dome iesniegusi konkursa pieteikumu, lai varētu pretendēt uz Eiropas Savienības fondu finansējumu – līdz pat 6 miljoniem latu – koncertzāles “Lielais dzintars” būvniecībai.

Koncertzāli, kas tagad pāraugusi jēdzienā “daudzfunkcionālais centrs”, paredzēts uzbūvēt līdz 2014. gadam. Pašlaik, lai gan jau pērnruden bija paredzēts sākt ēkas nulles cikla būvniecību, vēl arvien nav apstiprināts šā koncertzāles nulles cikla tehniskais projekts.

Pēc domes informācijas, koncertzāles projektam jau līdz šim ir uzkrāti 5,4 miljoni latu, lielākoties tā ir iepriekšējos gados piešķirtā valsts nauda. Plāno, ka 75 procentus no koncertzāles būves izdevumiem segs par ES fondu, valsts un citu avotu naudu un tikai 25 procentus vajadzēs no pašvaldības budžeta. 2010.–2011. gadā finansējums koncertzāles projektam no pašvaldības budžeta netiek plānots.

Kopīgās izmaksas vēl treknajos laikos rēķinātas uz 30 miljoniem latu, taču krīzes laiks varētu būt piemērots, lai būvniecību ievērojami palētinātu, sacīja domes priekšsēdētāja pirmā vietniece Silva Golde. Pēc viņas vārdiem, arī jaunais kultūras ministrs Ints Dālderis ļoti atbalsta koncertzāles projektu, tomēr ES naudas piešķiršana būs atkarīga no tagadējās valdības nostājas.

  Liepājas koncertzāle tiek plānota kā viens no lielākajiem kultūras infrastruktūras objektiem Kurzemē, tajā paredzēta mūsdienīga, transformējama koncertzāle, telpas Liepājas Simfoniskā orķestra darbam, mūzikas bibliotēkai, izstādēm, semināriem un citām aktivitātēm. Bez tam tajā iecerēts izvietot arī Liepājas Mūzikas vidusskolu vai koledžu, lai ēku pilnvērtīgāk izmantotu un iegūtu arī valsts dotācijas ēkas uzturēšanai. Lielākā daļa – 68 procenti liepājnieku – atbalstot koncertzāles projektu, tomēr 57 procenti iedzīvotāju atzinuši, ka viņiem trūkst par to ziņu, noskaidrots aptaujās, gatavojot Liepājas kultūrpolitikas stratēģiju 2009.– 2014. gadam.

Nora Driķe,
“Kurzemes Vārds”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz