Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Koncertzāles skiču projekta saskaņošanas laikā notikušas izmaiņas

Koncertzāles skiču projekta saskaņošanas laikā notikušas izmaiņas
14.11.2006 13:46

0

Atslēgvārdi

Liepājas koncertzāles skiču projekta saskaņošanas laikā ir notikušas izmaiņas sakarā ar iespējamo Liepājas Mūzikas vidusskolas atrašanos koncertzāles ēkā, aģentūru LETA informēja domes sabiedrisko attiecību speciālists Edgars Lākutis. “Tas saistīts ar koncertzāles telpu plānojumu un līdz ar to arī skiču projektu. Pēc arhitekta Gīnkes atzinuma, mūzikas skola koncertzālē varētu atrasties, taču jautājums jārisina saskaņā ar koncertzāles telpu programmu. Līdz ar to pašvaldībai jāizlemj, vai mūzikas skola koncertzālē būs vai tomēr nebūs,” sacīja Lākutis.

“Iespējams, atbilde būs jau ceturtdien, 16.novembrī. Kā izsakās koncertzāles projekta vadītājs Reinis Sudmalis, līdz gadam beigām skiču projekta optimizēto variantu vajadzētu saskaņot. Tad varētu sākties sarunas par līguma slēgšanu par ēkas tehniskā projekta izstrādi.”

Kā ziņots, 8.novembrī Liepājas domes priekšsēdētāja pirmā vietniece Silva Golde tikās ar Kultūras ministrijas vadību, lai aicinātu nākamā gada budžetā paredzēt trīs miljonus latu Liepājas koncertzāles projekta realizācijai.
Papildu līdzekļi nepieciešami, lai nodrošinātu šī pilsētai svarīgā projekta sekmīgu norisi arī turpmāk. Plānots, ka nākamajā gadā koncertzāles celtniecībā ieguldīs četrus miljonus latu, no kuriem miljonu latu piešķirs Liepājas pašvaldība.
Līdz šim jau saņemti 1,4 miljoni latu no valsts budžeta Liepājas koncertzāles projektam, savukārt Liepājas pašvaldība ieguldījusi 500 000 latu.
Ņemot vērā būvniecības izmaksu pieaugumu, koncertzāles celtniecība sadārdzināsies un, visticamāk, pārsniegs patlaban plānotos 14,9 miljonus latu. Paredzēts, ka 25% ēkas būvniecības izdevumu segs Liepājas dome, 66% – valsts, bet 9% veidos koncertzāles atbalsta fonda piesaistītie līdzekļi.
Tā būs arhitektoniski izcila būve ar augstākās klases aprīkojumu un lielisku akustiku, kurā uzstāsies ne vien Liepājas Simfoniskais orķestris, bet arī daudzi citi mākslinieki. Kopējā ēkas platība būs 14 000 kvadrātmetru. Jau saskaņots koncertzāles skiču projekts, taču līdz šodienai bija paredzēts vēl plānu uzlabot.

LETA

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz