Sestdiena, 27. aprīlis Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Kopējs akords pieciem mūžiem

Kopējs akords pieciem mūžiem
11.05.2018 07:04

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

Apgādā “Jumava” iznākusi Ērika Kūļa grāmata “Piecas sievietes savos gadalaikos”. Jauno izdevumu pats autors komentējis: “Šis nav varoņeposs par gandrīz dievišķām būtnēm, kas izšķīrušas tautu likteņus. Grāmata ir par piecām ikdienišķām sievietēm viņu dzīves gadalaikos, lai arī kādi tie bijuši un vēl būs šajā vējainajā krastā. Taču tas ir kopējs akords, kas skan cauri šiem tik atšķirīgajiem mūžiem…” Autors pastāsta par grāmatas tapšanu: “Viena no piecām varonēm ir mana mamma. Dodu ieskatu viņas dienasgrāmatā, kurā izstāstīts viņas mīlas stāsts, kas risinās no 1929. līdz 1935. gadam.” Starp piecu sieviešu likteņstāstiem ir Ērikas Birzkopas, kā saka autors, “nesavtīgā cīņa, lai iznāktu žurnāla “Helikons” kārtējais numurs, un atmiņas par Sibīriju”.

Irina Tīre izstāsta savas notikumiem bagātās dzimtas stāstu. Grāmatā aprakstīts vēsturnieces Uļas Gintneres devums etnogrāfijas un Dienvidkurzemes tautas tērpu pētīšanā, kā arī rakstnieces Ainas Pāvulītes darbs pie grāmatas “Biju savā latviešu mētelītī tā pārsalusi. Atmiņu stāsti. Vēstis no 20. gadu simteņa”. Ēriks Kūlis aicina lasītājus uz atvēršanas svētkiem, kas notiks Latviešu biedrības nama kamerzālē trešdien, 16. maijā, pulksten 17. Tā kā grāmatā aprakstīti sieviešu likteņi, lappuses pāršķirs aktrise Ilga Martinsone, muzikālo fonu veidos mūziķis Edmunds Talalass. Fonam izvēlēti skaņdarbi, atbilstoši sievietes mūža iekrāsošanai.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz