Sestdiena, 20. aprīlis Mirta, Ziedīte
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

“Krāsainās pārdomas” galerijā “Promenade”

“Krāsainās pārdomas” galerijā “Promenade”
26.10.2010 15:08

Mākslas galerijā “Promenade” no 27. oktobra būs skatāma Leonīda Sēlieša un Egila Jāņa Brūna kopizstāde “Krāsainās Pārdomas”. Pēc festivāla “DizainsNākotne 2010” izstādītajām laikmetīgās makslas ekspozīcijām, atkal galerijas apmeklētāju acis priecēs Liepājas tradicionālās mākslas vērtības.

Leonīds Sēlietis dzimis 1944. gadā, Liepājā. Mācījies Liepājas Lietišķās Mākslas vidusskolas Dekoratoru nodaļā pie pasniedzējiem, māksliniekiem Kārļa Lejnieka, Ērika Caunes un Valtera Uztiča. No 1971. līdz 1977. gadam studējis Valsts Mākslas akadēmijas Pedagoģijas nodaļā. Studiju gados glezniecību Leonīds apguvis pie gleznotājiem Arvīda Būmaņa un Eduarda Grūbes.

Izstādēs Leonīds Sēlietis piedalās kopš 1968. gada. Pārsvarā viņa repertuāros dominē klusā daba, marīnas, portreti un ainavas. Gleznojis arī dažus figurālus darbus. Galvenokārt darbi radīti eļļas un pasteļu tehnikās. Kā min pats mākslinieks, tad glezniecībai viņš pievērsies epizodiski, jo interese bijusi arī par citiem makslinieciskās izpausmes veidiem. Savulaik daudz zīmētas karikatūras un ilustrācijas preses izdevumiem, roka iemēģināta arī grāmatu dizainā, strādājis pie interjeru projektiem un veidojis vairākus teātra vizuālos tēlus gan kā scenogrāfs, gan kā tērpu mākslinieks. Vairākus gadus Leonīds Sēlietis strādājis Liepājas Mākslas vidusskolā mācot zīmēšanu, gleznošanu un citus mākslinieciskos priekšmetus.

Savukārt otrs mākslinieks Egils Jānis Blūms arī dzimis Liepājā, 1938. gadā, bet bērnību pavadījis Nīcā, mācoties vietējā pamatskolā. 1960. gadā Egils absolvējis Aizputes Meža tehnikumu. Gadu nostrādājot par meistaru Vaiņodes mežniecībā, pievērsies glezniecībai, uz ko viņu pamudinājis tēva draugs, savulaik izcilais Liepājas mākslinieks Teodors Uldriķis.

Egils Jānis Brūns 1966. gadā iestājās Valsts Mākslas akadēmijā, toreiz jaunizveidotajā Pedagoģijas nodaļā, kur ieguva zīmēšanas un rasēšanas skolotāja kvalifikāciju. No 1971. līdz 1999. gadam strādājis par skolotāju Liepājas Lietišķās mākslas vidusskolā, no 2000 līdz 2009. gadam Liepājas Pedagoģijas akadēmijā (tagad Liepājas Universitāte) Izstādēs Egils piedalās no 1972. gada, bet tāpat katru gadu ņēmis dalību dažādos mākslinieku plenēros gan Latvijā, gan ārvalstīs.

Abu mākslinieku kopizstāde ”Krāsainās pārdomas” balstās uz Liepājas skaistākajiem kontrastiem. Jūra, pilsētas osta, pagalmi, gadalaiki u.c. Izstāde būs skatāma no 27. oktobra līdz pat 24. novembrim.

Kristaps Ruicēns

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz