Otrdiena, 23. aprīlis Jurģis, Juris, Georgs
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Krāšņā modes skatē – ievērojamu dizaineru kolekcijas

Krāšņā modes skatē – ievērojamu dizaineru kolekcijas
Foto: Ruslans Šuļga
07.08.2016 02:07

liepajniekiem.lv

Sestdien, 6.augustā, atpūtas un darījuma centrā “Romas dārzs” norisinājās krāšņa modes izrāde “Skaistuma simpozijs” ar neordinārām kolekcijām un īpaši veidotu horeogrāfiju.

Jāsaka gan, ka lietus dēļ pasākums par divām stundām aizkavējās. 

Izrādē savas kolekcijas demonstrēja tādi dizaineri, kā Alexander Pavlov, Dace Bahmann, Madaras Botmanes, Indras Salcevičas, Karīnas Kristas Līkanses, Leny Tomy Factoy u.c.

Iepriekš “Kurzemes Vārdam” modes svētku galvenā rīkotāja Tatjana Jaremčuka, lūgta ieskicēt 15 dizaineru kolekcijas, sacīja, ka to nemaz nevēlas.

“Kolekcijas ir skaistas un labas,” viņa sacīja, “bet to galvenais uzdevums ir cilvēkus pārsteigt. Mums katram ir sava gaume, un mēs nemēģinām akcentēt, ka tas vai tas šobrīd ir īpaši aktuāls. Mode šobrīd ir viss, mode ir individualitāte, un uz to mēs arī ejam.”

Izrādes koncepts ir mākslas forma, kura ietver dažādus stāstus, savijoties vienā, atspoguļojot katra modes dizainera kolekciju un tās ideju īpašā horeogrāfijā. Modes izrāde atainojs starptautiska mēroga radošumu un kvalitāti, kura ir saistoša ne tikai modes industrijas pārstāvjiem, bet arī pieejama ikvienam mākslas cienītājam.

T.Jaremčuka pieļāva, ka varbūt vienas lietas cilvēkus šokēs vai izraisīs diskomfortu, bet citas, tieši otrādi, – pārņems. “Izrādes uzdevums ir iespaidot, iedvesmot, kaut kādā veidā pārsteigt, mudināt, lai pēc pasākuma cilvēks sajustu, ka tā tiešām bija izrāde, un lai viņam gribētos redzēto pārdomāt un analizēt,” norādīja modes svētku organizatore.

Liepājas Modes svētki ar modes izrādi “Skaistuma simpozijs” norisinājās trešo gadu.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz