Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Krievu pianists Mihails Pļetņovs Liepājā ierodas ar “AirBaltic” čārterreisu

Prestižās “Grammy” balvas laureāts, krievu pianists Mihails Pļetņovs 9.augustā Liepājā uz savu solo koncertu ieradās ar “AirBaltic” čārterreisu Rīga–Liepāja–Rīga.

Krievu pianists Mihails Pļetņovs Liepājā ierodas ar “AirBaltic” čārterreisu
Foto: Edgars Pohevičs
11.08.2021 06:00

#SIF_MAF2021

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

Vakarā koncertzālē “Lielais dzintars” klausītāji mākslinieku godināja ar daudzkārtējām stāvovācijām par Ludviga van Bēthovena un Pētera Čaikovska klavierdarbu atskaņojumu. Publikai pateicībā par atzinību viņš nospēlēja vairākas piedevas.

Fonds “Uniting History” sadarbībā ar festivālu “Rīga Jūrmala” bija plānojis M. Pļetņova uzstāšanos kopā ar Sanktpēterburgas Filharmonijas orķestri, taču Covid-19 radīto ierobežojumu dēļ orķestris nevarēja ierasties Latvijā, tāpēc pianists sniedza solo koncertu.

Pasākumu varēja apmeklēt vakcinētas, kovidu pārslimojušas personas, kā arī ar negatīvu Covid-19 testa rezultātu, tāpēc zālē publika sēdēja distancēti un gan publiskajā zonā, gan koncerta laikā visiem bija obligāti jālieto sejas aizsargmaskas.

“Kurzemes Vārds” novēroja, ka daudzi apmeklētāji sejas maskas lietoja nepareizi vai pat zālē tās noņēma, dažiem par to aizrādīja koncertzāles personāls.

M. Pļetņova veikums vairākkārt nominēts prestižajai “Grammy” balvai, ko pianists ieguva 2006. gadā. Par izdotajiem albumiem saņēmis arī žurnāla “Gramophone” un izdevuma “The New Yorker”balvas.

Mūziķi un viņa pavadoņus, kopā 38 pasažierus, “AirBaltic” čārterreiss uz Liepāju un atpakaļ uz Rīgu veda ar lidmašīnu “Airbus A220-300”.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz