Piektdiena, 19. aprīlis Vēsma, Fanija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Kultūras gads sāksies martā

Kultūras gads sāksies martā
11.10.2011 07:00

Liepājas Kultūras pārvalde apkopojusi informāciju par lielākajiem kultūras sarīkojumiem nākamajā gadā, un plāns izskatās gana piesātināts ar daudzveidīgām norisēm, turklāt pārvalde atzīst, ka tas nav pilnīgs, jo pēc iepriekšējās pieredzes nemitīgi papildinās ar aizvien jauniem un jauniem piedāvājumiem dažādu paaudžu liepājniekiem.

Kultūras pārvaldes attīstības projektu vadītāja Krista Kalnarāja norāda, ka lielo kultūras norišu kalendārs tradicionāli sākas ar Starptautisko pianisma zvaigžņu festivālu, kas no 9. līdz 18. martam svinēs 20 gadu jubileju. Festivāls kļuvis par īstenu mūzikas gardēžu pulcēšanās vietu Liepājā, un nākamgad tajā gaidāma talantu parāde ar dalībniekiem no dažādām pasaules valstīm. Martā paredzēti arī dažādi Liepājas dzimšanas dienas sarīkojumi.

Bet aprīlī tradicionāli norisināsies Pasaules cirka dienas, kuru devīze nākamgad būs “Cirks: kultūra miljoniem”. Eiropas Cirku asociācijas aktivitātes paredz cirka mākslas popularizēšanu, jo cirks ir viena no vissenākajām mākslas jomām pasaulē.

Tāpat aprīlī notiks ikgadējais deju festivāls “Aprīļa pilieni”, kas pulcē tautas deju kolektīvus no Latvijas malu malām. Bet 27. aprīlī Mākslas vidusskola aicinās uz starptautisko forumu “Zelta griezums”, kas piedāvās konferenci, Atvērto durvju dienu, modes skates un lekcijas pedagogiem. Aprīļa beigās notiks arī Bibliotēku nedēļa, kuras laikā sabiedrība daudz plašāk tiek informēta par bibliotēkām, bibliotekāro darbu, aktualitātēm, problēmām, risinājumiem. Bet Latvijas Bibliotekāru biedrības Kurzemes nodaļas 3. vasaras novadpētniecības nometne – konference 26. un 27. jūlijā pulcēs bibliotekārus mazliet neparastākā atmosfērā.

Maijā kultūras norises izskanēs ļoti plaši. Emiļa Melngaiļa Liepājas Mūzikas vidusskola 11. maijā svinēs 90. gadu jubileju, kopā aicinot Melngaiļskolas absolventus un draugus. Neparastas aktivitātes, kā ierasts, piedāvās arī Starptautiskā muzeju nakts.

Amatniecības festivāls “Līvas ciems” un etnomūzikas festivāls notiks 26. un 27. maijā. Bet svētki visai ģimenei “Lielmutis Fricis un Lielmute Marta” pulcēs lielus un mazus no 1. līdz 3. jūnijam. Vēl jūnijā gaidāmas Līgo svētku svinības.

Starptautiskais mūzikas festivāls “Summer Sound 2012” nākamgad pulcēs viesus 6. un 7. jūlijā, bet visas vasaras garumā no jūnija līdz septembrim, dažādas aktivitātes piedāvājot pludmalē, darbosies kafejnīca “Red Sun Buffet Beach Bar”.

Simfoniskās mūzikas festivāls “Liepājas vasara” – no maija līdz augustam piedāvās regulārus koncertus kamermūzikas un simfoniskās mūzikas cienītājiem. Līdzīgi arī koncertu cikls “Mūzika dievnamam” Sv. Trīsvienības katedrālē no jūnija līdz septembrim.

14. jūlijā liepājniekus aicinās Jūras svētki, to laikā notiekošais starptautiskais ielu teātru festivāls “Zeme. Debess. Jūra”, kā arī starptautiskais gleznotāju un zīmētāju plenērs. Vēl viens festivāls “Shine Cafe Festival” paredzēts jūlija beigās.

Augustā festivāli turpināsies ar Fonteina festivālu un šogad uzsāktā festivāla “VIA Baltica” turpinājumu. 11. augustā notiks Zivju ielas svētki. Septembrī, kā ierasts, gaidāms Starptautiskais ērģeļmūzikas festivāls un, protams, iedvesmojošas Dzejas dienas. Bet oktobrī goda vietā Pasaules arhitektūras dienu pasākumu cikls, kas turpinās pievērsties jūgendstilam Liepājas namos un kultūras dzīvē kopumā.

Valsts svētku svinības 11. un 18. novembrī piedāvās svinīgas koncertprogrammas un uzvedumus. Tāpat sirsnības un svētku prieka pilni būs sarīkojumi decembrī.

Tieši 1. decembrī Rožu laukumā ar masku gājienu un jautru uzvedumu tiks iedegta lielā Ziemassvētku egle, bet gadumijā tradicionāli gaidāma vērienīga svētku uguņošana. Decembrī notiks arī netradicionālo deju studijas “Arabeska” 10 gadu jubilejas koncerts, gada nogalē gaidāma Kurzemes bibliotekāru konference un Voldemāra Caunes balvas “Gada bibliotekārs darbā ar bērniem un jauniešiem” pasniegšana.

K. Kalnarāja piebilst, ka informācija par kultūras aktivitātēm regulāri tiek papildināta un aktualizēta pārvaldes mājaslapā www.liepajaskultura.lv, kuras kalendārajā sadaļā ikviens var ievietot informāciju par saviem piedāvātajiem pasākumiem, lai Liepājas potenciālie viesi var iegūt visplašāko informāciju.

Anda Pūce,
“Kurzemes Vārds”

Egona Zīverta foto

Liepājniekiem arī nākamgad netrūks svētku, kuros sanākt kopā un uzdziedāt. Līdzīgi kā ikgadējos Jūras svētkos šovasar.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz