Sestdiena, 18. maijs Inese, Inesis, Ēriks
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Kultūras iestāžu vadītāji piedalās Eiropas kultūras kongresā Polijā

Kultūras iestāžu vadītāji piedalās Eiropas kultūras kongresā Polijā
07.09.2011 18:10

Atslēgvārdi

Šodien pašvaldības kultūras iestāžu un sabiedrību ar ierobežotu atbildību vadītāji devušies uz Polijas pilsētu Vroclavu, kur no 8.-11.septembrim notiks Eiropas kultūras kongress, portālu informē “Kultūras pārvaldes” attīstības projektu vadītāja Krista Kalnarāja.

Kongresā pārstāvētas vairākas interesantas tēmas, kā arī ir pārdomāts pats kongresa norises formāts, lai tas būtu iespējami plašs, piesātināts diskusijām un mākslas akcijām.

Kongresā tiks runāts par tādām tēmām, kā kultūra un ekonomika, kultūra sociālām pārmaiņām, starpdisciplinaritāte, brīvība kultūrā, kultūra un vara, jaunā kultūras estētika u.c. Kongresa atklāšanā varēs noklausīties pazīstamā sociologa Zigmunda Baumana (Zygmunt Bauman) lekciju par Eiropas Savienības lomu mūsdienu kultūras veidošanā, kultūras un globalizācijas saikni, mākslas un politikas attiecībām.

Kongresa goda komitejā dalību apstiprinājuši Kšištofs Pendereckis, Arvo Perts, Andžejs Vaida, Umberto Eko, Braiens Īno.

Uz Eiropas kultūras kongresu devušies SIA “Liepājas teātris”, SIA “Liepājas Leļļu teātris”, SIA “Liepājas Latviešu biedrības nams” vadītāji, kā arī Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra, Liepājas Centrālās Zinātniskās bibliotēkas un Liepājas muzeja pārstāvji.

“Liepājas Kultūras pārvalde ir reģistrējusi savas pakļautības kultūras organizāciju vadītāju dalību šajā kongresā gan tāpēc, ka Vroclava 2016. gadā būs Eiropas Kultūras galvaspilsēta, gan tāpēc ka kongresā būs iespēja dzirdēt daudzus kultūras un saistīto nozaru profesionāļus” – uzsver Liepājas Kultūras pārvaldes vadītāja Lelde Vīksna. ”Ir svarīgi gūt pieredzi no kaimiņvalstīm un citām Eiropas valstīm, lai mēs zinātu, kas labs vai varbūt ne tik labs notiek pie mums, lai varam izvērtēt, kas notiek pie mums pašiem un kādas labas idejas varam aizgūt vai ieteikt citiem”, uzskata Lelde Vīksna.

Pēc atgriešanās no Eiropas Kultūras kongresa, iestāžu vadītāji gatavos prezentācijas par gūtajiem iespaidiem saistībā ar savas vadītās organizācijas darbību, lai arī pārējie kultūras nozarē strādājošie gūtu informāciju par aktualitātēm Eiropā kultūras nozarē.

Papildus informācija par Eiropas kultūras kongresu:  http://www.culturecongress.eu/en/

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz