Trešdiena, 24. aprīlis Nameda, Visvaldis, Ritvaldis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Kultūras un lietus cīņa Čakstes laukumā

Kultūras un lietus cīņa Čakstes laukumā
Foto: Ģirts Gertsons
18.07.2016 07:03

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

Gaidot Latvijas simtgadi, aizvadīts otrais no Čakstes laukuma vasaras kultūras programmas sarīkojumiem – deju skolas “Dzirnas” koncerts “No gaismas līdz gaismai + kokteilītis”. Par spīti mainīgajiem laikapstākļiem koncerts notika zem klajas debess un tā norises vieta netika mainīta.

Latvijas simtgades gaidās jau otro gadu Kultūras pārvalde Čakstes laukumā, kas nosaukts par godu Latvijas pirmajam prezidentam Jānim Čakstem, triju mēnešu garumā rīko vasaras kultūras programmu ar latviskuma caurstrāvotu bezmaksas sarīkojumu reizi mēnesī. Jūlijā notika jau otrais koncerts, un, pēc Kultūras pārvaldes attīstības projektu vadītājas Dairas Bērtules aplēsēm, horeogrāfa Agra Daņiļeviča vadīto “Dzirnu” deju koncertu noskatījās apmēram 300 – 400 cilvēku. Tajā dejotāji izdejoja divas atšķirīgas programmas: “No gaismas līdz gaismai”, kas stāsta par Līgonakti, kad vasara ir pilnbriedā, gaisā virmo dabas un mīlas maģija, savukārt otrās programmas “Rock un Rullē” centrā bija rokenrols – ar dzirkstošu ritmu, koķetēriju, atraktivitāti un krāšņiem tērpiem.

Atšķirībā no pērnā gada, kad visi trīs vasaras koncerti norisinājās Čakstes laukumā, šogad to traucē sliktie laikapstākļi. Jau pirmais Čakstes laukuma kultūras programmas koncerts – jauniešu kora “Kamēr…” uzstāšanās jūnijā – tika pārcelts uz Liepājas Latviešu biedrības nama telpām. Lietainais laiks apdraudēja arī deju skolas “Dzirnas” koncerta norisi Čakstes laukumā, un bija nodoms to pārcelt uz koncertdārzu “Pūt, vējiņi!”. D. Bērtule stāsta, ka, tā kā laika prognoze rādījusi, ka vakarā nelīs, koncerts nav pārcelts. Lija minūtes divdesmit koncerta sākumā, ne ilgāk. Izdalīti lietusmētelīši, bet drīz jau debesis noskaidrojušās un sanākušie varējuši baudīt koncertu.

Kultūras pārvaldes projektu vadītāja Elita Medne atzīst, ka uzstāties uz salijušas skatuves “Dzirnu” dejotājiem bijis izaicinājums. “Slīdēja un bija arī neveikli klupieni,” viņa pastāsta. Tomēr dejotāji novērtējuši uzstāšanos brīvdabā un bijuši patīkami pārsteigti par skatītāju atsaucību.

Čakstes laukumā ne mazu, ne lielu, ne vecu, ne jaunu cilvēku tiešām netrūka. Bērni rotaļājās pie strūklakas, pieaugušie Kultūras pārvaldes sarūpētajās sēdvietās vai kājās stāvot baudīja koncertu. Šādi koncerti kļūst par labu tradīciju. Nākamajā reizē, 12. augustā, koncertēs pazīstamā vokālā grupa “Latvian Voices”, kas nesen maijā Liepājā piedalījās Kurzemes Deju svētku koncertā. Elita pastāsta, ka kopumā šogad programma veidota, koncentrējoties uz viesiem, lai liepājniekiem parādītu, “kā ir citur”. 

Čakstes laukuma kultūras programmā paredzēta ik vasaru līdz pat simtgadei. Un Kultūras pārvaldei padomā esot šo kultūras programmu nākotnē piedāvāt citā formā.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz