Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Kungu ielas radošajā kvartālā norisināsies pasākums gardēžiem

Kungu ielas radošajā kvartālā norisināsies pasākums gardēžiem
Foto: liepajniekiem.lv
30.05.2016 12:32

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

4. jūnijā, Kungu ielas radošajā kvartālā no pulksten 10:00 līdz 15:00 norisināsies pasākums gardēžiem ”Nāc un izgaršo Kurzemi Nīcas novada svētkos”, portālu informēja Liepājas Latviešu biedrības nama kultūras darba menedžere Simona Puiga.

Nīcas mājražotāji gardēžiem būs sarūpējuši dažādus acīm un garšas kārpiņām priecējošus labumus. Galdā tiks celtas kūpinātas zivis un gaļa, pirmās dārza veltes – gurķi, redīsi, salātlapas, lociņi, puķkāposti un citi lauku gardumi. Pie zemnieku saimniecības “Otaņķi” būs iespējams iegādāties no dabīgām izejvielām gatavotas svaigas smalkmaizītes, raušus, dažādu veidu cepumus un citus konditorejas izstrādājumus.

Arī Nīcas novada svētkos tiks iekurts Kungu kvartāla pavards, lai pagatavotu bagātīgu svētku mielastu. Lai ēdienam piešķirtu īpašas garšas nianses, mielasts tiks gatavots uz dzīvās uguns. Lielajā Saimes katlā burbuļos īstenās Latvju saimnieces Pārslas Kupšes tradicionālā Lejaskurzemes zivju zupa un pannā cepsies zivs loms. Svētku laikā saimniece pasniegs arī Otaņķu gardumu meistarklasi, kurā ikviens varēs līdzdarboties cepumu pagatavošanā.

Mazākie apmeklētāji varēs aplūkot trusi un vistu ar cālīšiem. Bērniem būs iespēja arī izpausties radošajā darbnīcā ”Saulīt rotā zelta smiltis”, izveidojot savu īpašo krāsaino smilšu kolāžu.

Kungu kvartālā ar Nīcas garo saucienu ciemosies Otaņķu etnogrāfiskais ansamblis, kuru pulkā ir gan vīri, gan sievas, gan arī bērni, kā arī viesosies Nīcas muzikants Ilmārs Tiļuks, uz akordeona izpildot vasarīgas un jestras dziesmas un melodijas. Bet latvju dančus izspēlēs Nīcas mūzikas skolas kapela, kuras pavadījumā deju soļus ierādīs Agija Kaunese.

Neatņemama svētku sastāvdaļa ir pūra lādes vēdināšana. Tā norisināsies kopā ar Nīcas senlietu krātuves vadītāju Gitu Vanagu, demonstrējot un pastāstot, kā pareizi valkājama, apvelkama un nēsājama viena no Nīcas kultūrvēsturiskā mantojuma sastāvdaļām – Nīcas tautastērps, kas starp latviešu tautas tērpiem tiek uzskatīts par visdekoratīvāko. Nīcas tērps atšķiras no pārējiem novadiem kā rakstā, tā krāsās, kā arī kļuvis par latviešu nacionālās kultūras reprezentācijas tērpu ne tikai Latvijā, bet arī aiz republikas robežām.

Meistarklasē ”Pie omītes ciemojos, gudru ņēmu padomiņu” pasākuma apmeklētājiem būs iespēja vērot senās Nīcas rokdarbnieču un galvenās meistares Guntas Šlosbergas amata prasmes spilvenu siešanas tehnikā, ļaujot ikvienam svētku dalībniekam arī pašam izmēģināt smalko rokdarbnieču arodu.

Patīkamas svētku atmiņas varēs iemūžināt īpaši izveidotajā foto sienā, kurā būs iespējams nofotografēties ar Nīcas krāšņo tautastērpu.

Pasākumu organizē: Liepājas Latviešu biedrības nams sadarbībā ar biedrību ”ETNO Liepāja”.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz