Svētdiena, 28. aprīlis Terēze, Gundega
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Kur aiziet: Aicina mūzika, teātris un kino

Kur aiziet: Aicina mūzika, teātris un kino
20.04.2018 07:09

liepajniekiem.lv

Nesen izveidotajā radošajā telpā “Austras istaba” Romas dārzā nākamnedēļ savos stāstos un sev mīļās dziesmās dalīsies leģendārā latviešu dziesminiece Ieva Akuratere un ģitāras māksliniece Ilze Grunte.

26. aprīlī pulksten 18 ar abu mākslinieču viesošanos Liepājā aizsāksies dziesminieku koncertu cikls. Koncertprogrammā skanēs gan Imanta Kalniņa dziesmas, gan citu autoru kompozīcijas.

Ieva Akuratere: “Jau tagad jūtos kā svētku gaidās, domājot par iespēju dziedāt “Austras istabā”. Liepāja ir manas jaunības pilsēta, kurā es mācījos skatuves mākslu. Pie režisora Oļģerta Krodera – aktrises profesiju un pie Austras Pumpures – muzicēšanu, klausīšanos, saprašanu un dziedāšanu. Austriņa ir bijusi man tuva kā garīgā māmiņa. Viņa gribēja, lai cilvēkus apgaro dziesmu cēlais spēks, un mācīja patiesumu, vienkāršību un cilvēcīgumu. Prieks, ka ir radīta tāda sakrāla vieta – “Austras istaba”, kurā viss turpinās, kur Austras mantojumu tālāk skandina viņas bērni, mazbērni un sekotāji. 26. aprīlī mēs abas ar ģitāristi Ilzi Grunti muzicēsim, ar mīlestību Austriņas mantojumu daudzinot.”

Piektdiena, 20.aprīlis

No 20.aprīļa kinoteātrī “Balle” skatāma mākslas filma “Bille”. Režisores Ināras Kolmanes filma “Bille” ir cikla “Latvijas filmas Latvijas simtgadei” kinodarbs. Dzīvi apliecinošs, cerību pilns un arī smeldzīgs stāsts par kāda cilvēkbērna pieaugšanu un attiecībām ar pasauli Latvijā pagājušā gadsimta trīsdesmito gadu nogalē. Septiņgadīgā Bille dzīvo pasaulē, kur bagātiem ir savas ielas un nabagiem – savas. Ar nabadzību Bille ir iemācījusies sadzīvot, taču mātes mīlestība meitenei liegta; tuvinieki nepārstāj atgādināt, ka nekas prātīgs no viņas neizaugs. Billei tas sāp, un meitenei ir sapnis – pierādīt sevi, izlauzties no mazvērtības žņaugiem. Filma veidota pēc rakstnieces Vizmas Belševicas autobiogrāfiskās grāmatas “Bille” motīviem.

18.40 Liepājas Olimpiskajā centrā izrādē “Labākā vecpuišu ballīte” Nauris Brikmanis un Ralfs Eilands īpaši atklātos dialogos atspoguļos viskvēlākās vīriešu vēlmes, viņu kompleksus un komiskākās situācijas. Šis tumši pelēkā humora šovs sniegs iespēju par vīriešiem uzzināt visu, pat to, ko labāk būtu nezināt.

19.00 Liepājas teātrī skatāma Valmieras teātra viesizrāde “Rudenīgais blūzs”. Valmieras teātra izrāde tiek būvēta kā traģikomēdija, kurā trīs cienījamas atraitnes veido tādu kā klubiņu savu aizgājušo vīru piemiņai. Ierasto kārtību un līdzšinējās dāmu attiecības stipri sagroza kāds vīrietis, kungs, arī atraitnis.

20.00 Kultūrvietā “Kursas putni” uzstāsies pašmāju akustiskā mūziķa Tīna Šipkēvica. Viņas radošajā pasaulē valda maigs, sev raksturīgi pieklusināts skaņu kopums un jūtām pildītas lirikas. Tīna savā skaņu lokā ietver dažādus mūzikas stilus, kurus viņa ir pārveidojusi akustiskā veidolā. Tīna spēlē dažādus mūzikas instrumentus, taču galvenokārt uzstājas tikai ar ģitāru, izpildot sev iecienītu mūziķu dziesmu kaverversijas, kā arī savus oriģināldarbus. 

Sestdiena, 21.aprīlis

8.00 Pētertirgū notiks “Lielais Jurģu gadatirgus”. Tur kā ierasts kopā pulcēsies tirgotāji no tuvākām un tālākām vietām. Un kā jau gadatirgū pieklājas – lustes, mūzika, balvas un izpriecas visai ģimenei! Par muzikālo baudījumu rūpēsies ”Lustīgais Blūmīzers”, kas solījās tirgū visas zivis un pat kāpostu tirgotājus apdziedāt!

18.00 Koncertzālē “Lielais dzintars” notiks koncerts “Glāsa čellkoncerts un Sibēliusa piektā”.  Muzikālajā vakarā Gunas Šnē, Normunda Šnē un Liepājas Simfoniskā orķestra (LSO) interpretācijā izskanēs Glāsa čellkoncerts, programmā arī Sibēliusa Piektā simfonija un Jāņa Ivanova “Sinfonietta” stīgu orķestrim. Koncertā pie LSO diriģenta pults stāsies kamerorķestra “Sinfonietta Rīga” mākslinieciskais vadītājs Normunds Šnē. Viņš absolvējis Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas obojas spēles klasi un diriģēšanas meistarklasi. No 2007. gada māca obojas spēli Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā. Spēlējis oboju un ģitāru, kā arī bijis skaņu režisors progresīvā roka grupās “Salve”, “Sīpoli”, “Pērkons” un “Marana”, ir arī dažādu žanru CD ierakstu producents.

20.00 Liepājas Olimpiskajā centrā noslēgsies projekta “Mesa” labdarības koncerttūre. “Šis ir jau otrais projekta MESA albums, kas burtiski nedēļu atpakaļ ir iznācis un esmu patiesi lepns un laimīgs, jo redzu, ka mans un manu kolēģu darbs jau šobrīd ir augstu novērtēts, jo albuma digitālās versijas lejupielāde, kas notiek labdarības projekta mesarmesa.lv interneta vietnē, ir sasniegusi vērienīgus apjomus un turpina strauji progresēt,” tā par nule kā izdoto albumu saka Gatis Irbe.

22.00 Kultrūvietā “Kursas putni” viesosies grupa “Riga Reggae”, kuru mūzikas galvenās tēmas ir brīvība, miers, mīlestība un visas cilvēces apvienošana vienā veselumā, kā arī protests pret sabiedrības noslāņošanos un vērtību sistēmas pagrimumu.  Jamaikas ritmos ieturētās pozitīvās melodijas aicina ar smaidu un mīlestību reaģēt uz negācijām un atcerēties, ka mēs visi zem šīs Saules esam brāļi un māsas. “Riga Reggae Accoustic” kodolu veido grupas “Oranžās brīvdienas” līderis Speiss (Ints Ķergalvis) un leģendārais pašmāju dīdžejs, producents un grupas “FuckArt” solists Horens Stalbe.

 Svētdiena, 22.aprīlis

11.00 Liepājas Latviešu biedrības namā notiks “Andele Mandele” drēbju tirdziņš, kas pastāv jau teju 10 gadus. Tajā varēs iegādāties apģērbu, apavus, rotaslietas un citus aksesuārus garderobes papildināšanai. “Andelesmandeles” pamatideja ir pavisam vienkārša – tiek izpārdotas vai iemainītas sieviešu,vīriešu vai bērnu garderobes saturs par pavisam izdevīgām cenām, tādā veidā veicinot zaļo dzīvesveidu un, protams, piešķirot lietām otro, trešo un pat piekto dzīvību. Cenas tirdziņā ir vidēji par 70 procentiem zemākas nekā veikalos.

Trešdiena, 25.aprīlis

19.00 Liepājas teātrī skatāma Valda Lūriņa veidotais koncertuzvedums “Lai sasaucamies, lai dziedam”. Koncertuzvedumā skanēs dziesmas no latviešu mūzikliem, operetēm un izrādēm, kuras komponējuši Raimonds Pauls, Imants Kalniņš, Zigmārs Liepiņš, Ivars Vīgners u.c. Krāšņajā koncertuzvedumā piedalīsies populāri Rīgas Operetes teātra solisti – Marlēna Keine, Jolanta Strikaite, Emīls Kivlenieks, Nauris Indzeris, kā arī operetes dejotāji un operetes orķestra grupa diriģenta Kārļa Kundrāta vadībā.

 Plašāks pasākumu plāns pieejams afišā. 

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz