Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Kur aiziet: Dzejas, kabarē un vērienīgu koncertu virpulī

Kur aiziet: Dzejas, kabarē un vērienīgu koncertu virpulī
Ilustratīvs (Foto: Valters Pelns)
13.09.2019 07:12

liepajniekiem.lv

Piektdien, 13.septembrī, pulksten 19 Liepājas Olimpiskā centra stadionā “Daugava” izskanēs leģendārās alternatīvā roka grupas “Bi-2” vienīgais stadiona koncerts Baltijā “Notikumu horizonts”.

Lielo turneju grupa “Bi-2” aizsāka jau 2017. gada rudenī. Tās laikā mūziķi uzstājušies gandrīz 100 pilsētās, un nu koncertturneja tuvojas noslēgumam. “Notikumu horizontam” ir izstrādāta oriģināla scenogrāfija, jauns gaismas un video fragmentu šovs, ko translē uz grozāma ekrānā. Gaidāmajā koncertā mūziķi izpildīs ne tikai dziesmas no albuma “Notikumu horizonts”, bet arī populārākos “Bi-2” hitus.

Ieeja koncertā sāksies pulksten 19, bet grupas “Bi-2” uznāciens paredzēts pulksten 20.30. Līdz tam varēs baudīt iesildošās grupas “Carnival Youth” sniegumu. 

 

Sestdien, 14.septembrī, no pulksten 9 aktīvās atpūtas parkā “Beberliņi” norisināsies piedzīvojumu sacensības “Drosmes skrējiens”, kurā 7 un 14 kilometru garajās šķēršļu trasēs ikviens varēs pārbaudīt savas fiziskās un mentālās spējas.

Atraktīvas piedzīvojumu sacensības brīvā dabā ar šķēršļu trasi vīsies cauri “Beberliņu” atpūtas vietai un tās piegulošajai teritorijai.

“Beberliņu” taku dabiskos šķēršļus – grāvjus, dubļu bedres un citus dabas veidojumus papildinās mākslīgi veidojumi, lai pārbaudītu dalībnieku spēku, veiklību un ātrumu, pārvarot koka barjeru sienas, virvju tīklus, dzeloņstieples, auto riepas, ledainus ūdens baseinus un citus šķēršļus. Trasi interesantāku padarīs arī dažādi citi distances uzdevumi – smilšu maisu un koka bluķu nešana, akmeņu vilkšana, traktora riepu velšana un arī atmiņu testi.

“Sacensību dalībniekiem, atkarībā no distances garuma, ceļā uz finišu vajadzēs pieveikt 15 vai 30 konstruētus šķēršļus, kas vienmērīgi izvietoti visā trases garumā, lai ikviens sajustu piedzīvojuma garšu. Pārvietošanās notiks pa dažāda veida segumiem: smiltīm, ūdeni, dubļiem, purvu, mežu, betonu. Ir jābūt gataviem samērcēties,” norāda sacensību organizators Mārtiņš Vēvelis.

 

Savukārt 14.septembrī pulksten 20 Liepājas Latviešu biedrības namā gaidāms spilgts sezonas atklāšanas pasākums “Kabarē nakts”.

Šajā vakarā apmeklētāji varēs izjust pagājušā gadsimta slaveno “Moulin Rouge Paris” noskaņu, jo uzstāsies kabarē deju grupas “Fichers” dejotājas, kas izpildīs tematikai atbilstošus deju priekšnesumus, kuros atspoguļota mūziklu “Čikāga”, “Mulenrūža” un “Kabarē” atmosfēra.

Turpinājumā ar muzikālu programmu ikvienu izdejoties aicinās grupas “Liepavots” mūziķi no Jēkabpils, kas klausītāju priekam izpildīs dziesmas no albumiem “Ilgu krasti” un “Tavā tuvumā”.

Piektdiena, 13.septembris

Pulksten 14 bibliotēkā “Varavīksne” dzejnieces Annas Auziņas tikšanās ar jauniešiem.

Galerijā “Romas dārzs” pulksten 16 izstādes “Ne-zūdošā Liepāja 2019” atklāšana. 

Atpūtas centrā “Libava” pulksten 16 Egona Līva piemiņas balvas “Krasta ļaudis” pasniegšana.

Pulksten 18 radošajā telpā “Austras istaba” Ivetas Ratinīkas dzejas vakars.

Koncertzālē “Lielais dzintars” pulksten 19 skanēs grupas “Auļi” koncerts “Senču balsis”.

Pludmales kafejnīcā bārā “7. līnija” no pulksten 19 dzīvās mūzikas vakars kopā ar Jāni Šteinbergu “ex Credo”.

Mūzikas klubā “Fontaine Palace” pulksten 23 apvienības “Looney Boppers” koncerts.

Sestdiena, 14.septembris

No pulksten 10 Liepājas Olimpiskajā centrā notiks sporta deju sacensības “Liepāja Open. Lielais rudens reitings”.

Liepājas Olimpiskajā centrā pulksten 15 būs vērojams Liepājas Neatkarīgā teātra iestudējums “Tie paši oši”.

Pulksten 17 radošajā telpā “Austras istaba” ar savas dzejas lasījumiem viesosies dzejniece Agita Draguna. Dziesmas ar Agitas vārdiem izpildīs Kristīne Locika, Jānis Rūcis, Ingvars Leitis, Arnis Čakstiņš, Zane Daugule, Eduards Cauna un citi.

Sv. Trīsvienības katedrālē pulksten 18 XVIII Liepājas ērģeļmūzikas festivāla laikā izskanēs koncerts “Simfoniskās ērģeles” ar ērģeļu duetu “Riga Organum Duo” (Ilona Birģele un Diāna Jaunzeme-Portnaja) un Virdžīniju Laubi-Vītiņu (sitaminstrumenti).

Pulksten 18 Liepājas teātrī skatāms mūzikls “Purva bridējs ugunī”.

Pulksten 18 koncertzālē “Lielais dzintars” koncerts “Mežragu zelts dzintarā”. Koncertā uz vienas skatuves tiksies Latvijas vadošo orķestru mežradznieki – Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra, Latvijas Nacionālas operas orķestra, Liepājas Simfoniskā orķestra, kā arī kamerorķestra “Sinfonietta Rīga” un pūtēju orķestra “Rīga” mūziķi. Programmā, kas izskanēs ar mežragiem piemītošo vareno jaudu, skanēs mūzika, sākot no baroka kompozīcijām līdz pat kino mūzikai un džezam. Dalībnieku vidū būs arī vienīgais Latvijā koncertējošais mežradznieku ansamblis – Liepājas mežragu kvartets.

Restorānā “Pastnieka māja” pulksten 19 dzīvās mūzikas vakars kopā ar Jāni Šteinbergu “ex Credo”.

Pludmales kafejnīcā bārā “7. līnija” no pulksten 19 muzicēs Viktors Vtorovs.

Mūzikas klubā “Fontaine Palace” pulksten 23 skanēs Fēliksa Ķiģeļa koncerts.

Svētdiena, 15.septembris

No pulksten 10 Liepājas Olimpiskajā centrā notiks sporta deju sacensības “Liepāja Open. Lielais rudens reitings”.

Pulksten 16 koncertzālē “Lielais dzintars” Liepājas ērģeļmūzikas festivāla ietvaros uzstāsies instrumentālās mūzikas trio “Equinox” – Jānis Pelše (digitālās ērģeles), Andrejs Grimms (ģitāra) un Ivars Kalniņš (sitaminstrumenti) ar programmu “Saulstāvji”, kur digitālo varēs dzirdēt neparastu programmu, sākot ar roka un popmūzikas un beidzot ar 17. gadsimta tabulatūru jeb dziesmu grāmatu skaņdarbiem.

Koncertzālē “Lielais dzintars” pulksten 17 grupas “Autobuss debesīs” 20 gadu jubilejas koncerts. Klausītāji varēs dzirdēt daudzas tautā iemīļotas komponista Imanta Kalniņa dziesmas un vairākus īpašus pašu grupas dalībnieku skaņdarbus no karjeras laikā tapušā grupas repertuāra.

Pulksten 18 Liepājas teātrī būs mūzikls “Purva bridējs ugunī”.

Pirmdiena, 16.septembris

Rožu laukumā no 16. līdz 20.septembrim pulksten 18 liepājnieki un pilsētas viesi aicināti bez maksas zinoša gida pavadībā doties pastaigu ekskursijā, lai iepazītu Vecliepāju.

Trešdiena, 18.septembris

Liepājas teātrī pulksten 19 būs skatāma izrāde “Ģērbējs”.

Pulksten 19 Sv. Jāzepa Romas katoļu katedrālē Liepājas ērģeļmūzikas festivāla laikā notiks koncerts “Ar vaļēju dvēsli”.

Ceturtdiena, 19.septembris

Pulksten 10 un pulksten 14 Liepājas teātrī būs skatāma izrāde bērniem “Polianna”.

Radošajā telpā “Austras istaba” pulksten 18 notiks dziesminieka Ilmāra Pumpura koncerts.

Pulksten 19 koncertzālē “Lielais dzintars” izskanēs Čehijas militārā mākslas ansambļa “Ondráš” bezmaksas koncerts. Ieejas kartes iespējams saņemt koncertzāles “Lielais dzintars” info centrā. 

Pulksten 20 restorānā “MO Liepāja” kokteiļu vakars ar Tabitu Balodi un Greg John.

Plašāks pasākumu plāns pieejams afišā.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz