Sestdiena, 4. maijs Viola, Vizbulīte, Vijolīte
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Kur aiziet: Festivāls ienāk pilsētā

Kur aiziet: Festivāls ienāk pilsētā
Foto: Ģirts Gertsons
03.08.2018 07:09

liepajniekiem.lv

Katru gadu Liepājas pludmale un tai pieguļošais parks pārtop krāšņā festivāla pilsētā, kur pasaules līmeņa zvaigžņu koncerti mijas ar akustiskiem priekšnesumiem, spēcīgi rokkoncerti ar improvizācijas teātri, un karstākā vasaras ballīte ar iespēju baudīt nesteidzīgu mieru pie dabas.

Divu dienu laikā, 3. un 4.augustā, uz festivāla skatuvēm pludmalē kāps vairāk nekā 50 ārzemju un pašmāju mākslinieki. “Summer Sound” uzstāsies amerikāņu rokgrupa “Goo Goo Dolls”, britu grupa “Coasts”, vācu dīdžejs Alle Farben, lietuviešu mūziķis Daddy Was a Milkman, pašmāju apvienības “Musiqq”, “Gacho”, “Labvēlīgais tips”, “Dzelzs vilks”, “Pienvedēja piedzīvojumi”, “Rīgas modes”, tāpat Aija Andrejeva, Igo, Justs, “Sudden Lights”, “Chris Noah”, Marta Ritova, “Astra The 22’s”, “Riga Reggae”, “Singapūras Satīns”, “Ozols+Tehnikums”, reperi Ansis, Edavārdi un Fakts, dīdžeji Toms Grēviņš un Makree, Lietuvā dzīvojošais mūziķis Andis Grīva ar grupu, lietuviešu grupas “Colours of Bubbles” un “Antikvariniai Kašpirovskio dantys”, “Čipsis un Dullais”, “Inokentijs Mārpls, “Soundarcade”, “Židrūns”, “The Bongo Club”, “Garbanotas Bosistas”, “The Bad Tones”, “Múr, Bucharest”, “Podruga”, DJ Uldis Rudaks un daudzi citi.

Savukārt piektdien, 3. augustā, pulksten 16 festivāla “Via Baltica” ieskaņā Liepājas Svētās Trīsvienības katedrālē ar režisores Dzintras Gekas dokumentālās filmas “Sibīrijas bērni” seansu tiks atklāta tāda paša nosaukuma ceļojošā izstāde, kas Liepājā būs skatāma līdz pat 8.septembrim.

Festivāls “Via Baltica” piesaistīts vēsturiskajiem 1989. gada 23. augusta notikumiem, kad Latvija, Igaunija un Lietuva vienojās Baltijas ceļā – 600 km garā dzīvajā ķēdē, apliecinot visu trīs valstu vienotību centienos pēc brīvības.

Festivāla “Via Baltica” programmā vēl būs Baltic Jazz Trio 18. augustā vēsturiskajā Liepājas Romas dārza pagalmā, aktiera Ērika Vilsona monoizrāde “Mana Magadana”, pianistes Artas Arnicānes koncerts-performance “Ūdens noskaņas” koncertzāles “Lielais dzintars” kamerzālē. Festivāla filmu programmā dokumentālās filmas “Knutifikācija”, “Dziesmuvara” un spēlfilma “Ievainotais jātnieks” par Brīvības pieminekļa autoru Kārli Zāli.

Kā jau katru gadu festivāls noslēgsies augusta pēdējā sestdienā ar akciju “Senās uguns nakts” Liepājas pludmalē pie pieminekļa bojā gājušajiem jūrniekiem un zvejniekiem, kur bezmaksas koncertā dzirdēsim džeza vokālistes Beātes Zviedres koncertprogrammu “Džezs dzied Aspaziju”.

Piektdiena, 3.augusts

3. un 4.augustā skvērā pie koncertzāles “Lielais dzintars”, Jūras ielā 9/11 notiks Lietuvas, Latvijas un Igaunijas apģērbu un aksesuāru dizaineru darbu gadatirgus. Liepājas iedzīvotāji un viesi aicināti apmeklēt gadatirgu un sagatavoties stilīgam rudenim. Gadatirgū varēs iegādāties dizaineru radītos apģērbus, aksesuārus, rotaslietas, kā arī netradicionāli pārtikas produkti.

Sestdiena, 4.augusts

Pulksten 10 norisināsies spēka, veiklības un izturības sacensības “Pludmales spēks 2018”. Šāds sporta pasākums Liepājas pludmalē norisināsies jau sesto reizi. Līdzīgi kā pirms gada, arī šoreiz vēl bez sporta klases vīriešiem un komandām, norisināsies sacensības jauniešu ieskaitē, turklāt šoreiz tās norisināsies divās vecuma grupās: 13 – 15 gadus veciem jauniešiem un 16 – 17 gadus veciem jauniešiem. Līdz ar to, skatītājiem būs iespējams noraudzīties sportistus, kuri cīnīsies četrās dažādās grupās.

Eksotisko deju festivāls “Vēja fantāzija” sestdien un svētdien pulksten 12 notiks Liepājas pludmalē festivāla “Summer Sound” laikā uz “Aldara” skatuves. Svētdien dejas norisināsies Karostā pie kafejnīcas “Rietumkrasts”. Bezmaksas koncerti pieejami jebkuram interesentam. Festivāls pulcēs dažādu Latvijas pilsētu eksotisko deju (austrumu, spāņu flamenko, indiešu, Latīņamerikas) izpildītājus, kuri apgūst un iedzīvina dažādu pasaules tautu kultūras mantojuma daļu – deju un tās stilu daudzveidību.

Jūrmalas parkā pulksten 16 Gulbju dīķa muzikālā pēcpusdiena.

“Daugavas” stadionā sestdien no pulksten 10 un svētdien no pulksten 9 notiks Nacionālā suņu šķirņu izstāde. Kā arī abas dienas pulksten 15 varēs vērot Liepājas kanisterapijas komandas teatrālu uzvedumu un dejas ar suņiem. No pulksten 16 būs dažādi konkursi.

No 4. līdz 12. augustam Liepājas pludmalē norisināsies Pasaules čempionāts vindsērfingā “Techno293” un “Techno293 Plus” klasēs. Plānots, ka čempionātā piedalīsies dalībnieki ne tikai no tuvējām kaimiņvalstīm, bet arī no tālākām zemēm, kopumā pulcējot 350 sportistus no visas pasaules.

Svētdiena, 5.augusts

Bērnu rīts no pulksten 12 Jūrmalas parkā kopā ar Liepājas ceļojošo cirku “Beztemata”.

Ceturtdiena, 9.augusts

Pulksten 18 Liepājas 8. vidusskolas pagalmā notiks Latvijas Nacionālo bruņoto spēku orķestra koncerts. Programmā NBS orķestris sagatavojis populāras melodijas, kuras priecēs ikvienu klausītāju.

Trešdienās un sestdienās no pulksten 21 līdz 23 iespējams baudīt romantisku noskaņu Liepājas saulrietā, izbraucienu ar katamarānu un mūziku uz ūdens. Vietu rezervācijai un papildus informācijai telefona numurs 26470868 un e-pasts: [email protected].

Plašāks pasākumu plāns pieejams afišā. 

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz