Sestdiena, 4. maijs Viola, Vizbulīte, Vijolīte
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Kur aiziet: Iepazīsti industriālo mantojumu

Kur aiziet: Iepazīsti industriālo mantojumu
Foto: Publicitātes
12.10.2018 07:09

liepajniekiem.lv

Lai popularizētu industriālā mantojuma objektus, nedēļas nogalē no 12. līdz 14. oktobrim durvis vērs dažādi un savdabīgi industriālā mantojuma apskates objekti, piedāvājot dažādas ekskursijas, izglītojošas lekcijas un citas aktivitātes, no kurām lielākā daļa ir bez maksas. 

Industriālais mantojums ir tā kultūras vērtību daļa, kas atspoguļo ražošanas un transporta attīstības vēsturi. Šo mantojumu Latvijā veido galvenokārt vēsturiskās rūpnīcas, ražošanas ierīces un izstrādājumi, kā arī bākas, sūkņu stacijas un ūdenstorņi, dzirnavas, spēkstacijas, ceļi, tilti, dzelzceļi un arī citi transporta līdzekļi.

Šajā nedēļas nogales tūrē piedalās Ovīšu bāka, Pāces Vilnas fabrika, Kuldīgas industriālā mantojuma tornis (Adatu fabrika), Dzelzceļa stacija “Airīte”, Aizputes ūdenstornis, Užavas bāka, Šlīteres bāka, Akmeņraga bāka, Karostas ūdenstornis Liepājā, Piejūras brīvdabas muzeja dzelzceļš Ventspilī, Valdgales dzirnavas.

13.un 14.oktobrī Karostas ūdenstornī notiks bezmaksas gida vadītas ekskursijas. Ekskursijas abas dienas sāksies pulksten 13 un 14.

Karostas ūdenstornī apskatāma ekspozīcija, kas stāstīs par Karostas ūdenstorņa un Karostas ūdensapgādes vēsturi. Interesanti, ka ūdenstornim bijusi liela loma Latvijas brīvības cīņās 1919.gadā. No torņa koriģēta Liepājas aizstāvēšana.

Karostas ūdenstornī varēs apskatīt arī fotogrāfiju izstādi par tēmu “Karostas industriālais mantojums”, kas tapušas Karostas glābšanas biedrības rīkoto radošo foto nometņu “Karosta – foto osta” laikā (2010.-2018.) un fotogrāfa Ivara Salmaņa virtuālo foto izstādi “Kurzemes industriālais mantojums”.

Piektdien, 12.oktobrī

Liepājniekus un pilsētas viesus šogad priecēs Ātruma festivāls “Kurzeme” un FIA Eiropas rallija čempionāta izšķirošais posms “Rally Liepaja”, kas norisināsies no 12. līdz 14.oktobrim.

Pulksten 17 Liepājas Latviešu biedrības namā skatāma dokumentālās filmas “Kurts Fridrihsons” pirmizrāde Liepājā. 

Pulksten 19 Liepājas Latviešu biedrības nams Lielajā zālē norisināsies Nacionālo bruņoto spēku bigbenda koncerts.

Kultūras namā “Wiktorija” piektdien un sestdien pulksten 19 – mūsdienu Meksikas kino cikls.

Sestdien, 13.oktobrī

Pulksten 12 tirdzniecības centrā “Baata” 2.stāvā norisināsies liepājnieču skapju izpārdošana. Tirdziņā piedalīsies vairāk nekā 50 pārdevējas un andelēti tiks apģērbi, apavi un aksesuāri no liepājnieču personīgajām garderobēm.

Liepājas Latviešu biedrības namā pulksten 10 sāksies sporta deju sacensības “Vēju ritmi 2018”.

Pulksten 11 koncertzālē “Lielais dzintars”, “Civita Nova” 6 interesentiem iespējams apmeklēt “Ķermeņa perkusijas. Meistarklase – darbnīca bērniem un ģimenēm.”

13.oktobrī pie Beberliņu ūdenskrātuves norisināsies Liepājas orientēšanās čempionāts.

Svētdien, 14.oktobrī

Atzīmējot savu pirmo apaļo – piecu gadu – jubileju, vīru vokālais ansamblis “Dziedonis” ielūdz uz akustisku koncertprogrammu “Mūžam šaizemē” svētdien, Liepājas Latviešu biedrības namā pulksten 14.  

Viesnīcā “Promenade Hotel” pulksten 16 koncerts “Poļu skaņu valdzinājums”.

Otrdien, 16.oktobrī

16. oktobrī Liepājas koncertzālē “Lielais dzintars” muzicēs viens no pasaules labākajiem simfoniskajiem kolektīviem – tradīcijām bagātais Leipcigas Gewandhaus orķestris sava jaunā mākslinieciskā vadītāja, izcilā diriģenta, vairākkārtēja Grammy balvas ieguvēja Andra Nelsona vadībā. Koncertā piedalīsies starptautiski atzītais soprāns Kristīne Opolais. Programmā – Andra Dzenīša jaundarbs “Māra”, dziedājumi no Pētera Čaikovska operām “Jevgeņijs Oņegins”, “Opričņiks”, “Pīķa dāma” un Gustava Mālera Pirmā simfonija.

Liepājas Olimpiskajā centrā pulksten 19 – Maskavas teātra viesizrāde “Mūsu klase”.

Ceturtdien, 18. oktobrī

Pulksten 18 Austrasbērns, dziesminieks un reizē rokmūziķis Kristaps Sudmalis aicina uz satikšanos koncertā, lai kopā ar draugiem mūzikā atzīmētu viņa 45 gadu jubileju.

Folkloras centrā “Namīns” pulksten 15 kopas “Saknes” koncerts Latvijas simtgadei.

Plašāks pasākumu plāns pieejams afišā. 

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz