Trešdiena, 24. aprīlis Nameda, Visvaldis, Ritvaldis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Kur aiziet: Klasiska mūzika neierastās skaņās

Kur aiziet: Klasiska mūzika neierastās skaņās
Foto: Ansis Ventiņš
06.12.2019 07:06

liepajniekiem.lv

Sestdien, 7.decembrī, pulksten 19 koncertzālē “Lielais dzintars” uzstāsies grupa Dagamba ar koncertprogrammu “Dagamba feat Tchaikovsky”.

Koncertprogrammas pamatā ir ideja par mūsdienu tradīciju, veidojot neierastu sadarbību starp dažādiem mūziķiem, atklājot pārsteidzošas, unikālas un iepriekš nedzirdētas nokrāsas.

Koncertā neskanēs tikai Pētera Čaikovska darbi. Tie mijiedarbosies ar grupas oriģinālmūziku, pārkāpjot klasiskos standartus un šķietami neiespējamo padarot iespējamu.

“Čaikovskis, viens no klasiskās mūzikas grandiem, ir klātesošs arī mūsdienās. Viņa mūzika tiek izmantota kino skaņu celiņos un datorspēlēs, savukārt baleta “Riekstkodis” apmeklējums Ziemassvētku laikā ir kļuvis par tradīciju daudzām ģimenēm visā pasaulē. Tāpēc mūsu jaunā programma ir sadarbības projekts ar lielo meistaru, it kā viņš pats joprojām dzīvotu starp mums, tāpat kā dzīvo viņa mūzika. Atklājām, cik liels izaicinājums mums pašiem ir strādāt ar romantisko un satura piesātināto Čaikovska mūziku. Tajā ir emocionalitāte un melodiskums, savukārt “Dagamba” piešķir tai rokam raksturīgo dinamismu un ritmu,” skaidro grupas līderis Valters Pūce.

Piektdiena, 6.decembris

Piektdien un sestdien no pulksten 8 līdz 18 Pētertirgū norisināsies ziemas tirgus. 

No pulksten 21 naktsklubā “Cukurfabrik'” ballīti iegriezīs DJ “Arka”

Mūzikas klubā “Fontaine Palace” pulksten 23 izskanēs grupas “Halcyon Way” koncerts.

Sestdiena, 7.decembris

Liepājas Leļļu teātrī pulksten 12 skatāma izrāde bērniem “Olafa Ziemassvētki”.

Pulksten 12 zinātnes un izglītības inovāciju centrā (ZIIC) notiks meistarklase “Dronu vadāmība”.

Liepājas Latviešu biedrības namā pulksten 14 būs skatāms Liepājas Bērnu teātra 50 gadu jubilejas uzvedums “Sarkangalvīte + Buratino = Bērnu teātrim 50”. Ieeja pasākumā ar ielūgumiem. Tos var saņemt Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra birojā, iepriekš piezvanot pa tālruni 634 23 505.

Pulksten 19 Liepājas Olimpiskajā centrā izskanēs grupas “Hameleoni” 20 gadu jubilejas koncerts. Koncertā piedalīsies populāri latviešu jaunās paaudzes estrādes izpildītāji un draugi, kas “Hameleonu” dziesmas izpildīs savās interpretācijās. 

No pulksten 21 naktsklubā “Cukurfabrik'” ballīti iegriezīs DJ “Ron Artie”.

Mūzikas klubā “Fontaine Palace” no pulksten 23 grupas “Colt” koncerts.

Svētdiena, 8.decembris

Liepājas Leļļu teātrī pulksten 12 skatāma izrāde bērniem “Olafa Ziemassvētki”.

Pulksten 13 Beberliņu ūdenskrātuves ziemeļu daļā –, pie piedzīvojumu parka “Tarzāns” ziemas peldēšanas koppelde.

Koncertzālē “Lielais dzintars” pulksten 15 izskanēs koncerts “Indija sastop Turciju. Klejotāja lūgšana”. Koncertā būs dzirdama kristāldzidra balss un neparasti Indijas un Turcijas mūzikas instrumenti. 

Liepājas Leļļu teātrī pulksten 15 būs klausāms vokālā ansambļa “Gaismiņa” koncerts. 

Pulksten 17 Liepājas Latviešu biedrības namā norisināsies teātra koncerta “Čigānu Karaliene” viesizrāde, kur kopā ar čigānu grupu “Riči” atzīmēs savus 20 gadus uz skatuves. Galvenajās lomās uzstāsies dziedātāja  un temperamentīgā dejotāja – Аnna Dribas un Jānis Krūmiņš, kā arī čigānu teātra “Roman” dejotāji. Šo čigānu šovu paspilgtinās ģitārists, dziedātājs un aktieris – Agris Ričs, kurš piedalījies daudzos romu mūzikas festivālos un izrādēs visā Eiropā. Papildus koncertā uzstāsies arī citi mūziķi. 

Kultūras namā “Wiktorija” pulksten 17 viesosies dziedātājs un dziesmu autors Ainars Mielavs. Kopā ar mūziķiem Jāni Ruņģi un Aigaru Voitišķi skanēs dažādos laika posmos tapušas Ainara Mielava dziesmas.

Pirmdiena, 9.decembris

Pulksten 18 Liepājas Olimpiskajā centrā būs Dmitrija Kuklačova kaķu izrāde “Ziemas pasaka”. Krievijas mākslinieks un viņa 45 kaķi aicinās doties ceļojumā pa pasaku mežu.

Otrdiena, 10.decembris

Pulksten 19 Liepājas Olimpiskajā centrā būs muzikāla izrāde par Raimonda Paula jaunību “Leģendas dzimšana: R. Paula daiļrades sākums muzikālā vīzijā”. Izrādē piedalīsies Dailes teātra aktieris Gints Andžāns un dziedātājas – Kristīne Prauliņa, Elza Rozentāle, Ieva Sutugova, Arta Jēkabsone, kā arī jaunie dziedātāji – Kristaps Kiršteins, Artūrs Biķernieks, Jēkabs Ludvigs Kalmanis, Līga Kupča  u.c. 

Restorānā-bārā “Hot Potato” no pulksten 21 džeza mūzikas koncerts un improvizācijas brīvā atmosfērā.

Trešdiena, 11.decembris

Pulksten 17 Liepājas muzejā atvērs muzeja ilggadējā darbinieka, jūrniecības un zvejniecības vēstures pētnieka Jura Kriķa grāmatu par Dienvidkurzemes piekrastes zvejniecības vēsturi “Piemares zveji uzvelk buras”.

Ceturtdiena, 12.decembris

Naktsklubā “Cukurfabrik'” no pulksten 21 bus karaokes vakars.

Plašāks pasākumu plāns pieejams afišā.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz