Svētdiena, 28. aprīlis Terēze, Gundega
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Kur aiziet: Svinības ģimenēm

Kur aiziet: Svinības ģimenēm
Foto: Tenis Dimants 
25.05.2018 07:09

liepajniekiem.lv

Šajā nedēļas nogalē, 25. un 26. maijā, Jūrmalas parkā Kūrmājas prospekta galā un pie stadiona “Olimpija” tiks svinēti Ģimenes svētki “Mēs esam Liepāja”. Pasākumi būs veltīti pilsētas jaunākajai paaudzei – bērniem un jauniešiem, kuri varēs piedalīties dažnedažādās aktivitātēs.

Piektdienas vakarā pulksten 18 sāksies koru vakars, kurā uzstāsies un klausītājus iepriecinās Liepājas izglītības iestāžu kori, paredzēta arī sadziedāšanās ar TV šova “X Faktors” dalībnieci Adrianu Miglāni. Bet sestdien jau no dienas vidus gaidāmas dažādas radošās darbnīcas, koncerti, izstādes, ekstrēmie sporta veidi, folkloras pļaviņa un citi pasākumi, kuros piedalīties var ikviens. Pulksten 16.30 ar svētku gājienu no J. Čakstes laukuma iesāksies Liepājas bērnu un jauniešu deju kolektīvu deju svētki. Bet pulksten 19 ģimenes svētki kulminēs ar Jauniešu festivālu, kurā gaidāms ekstrēmāko Liepājas jauniešu kopšovs, jauno grupu un mūziķu konkurss, improvizācijas teātris un citas aktivitātes. Jauniešu festivāla programma priecēs visus ar krāšņiem deju priekšnesumiem no deju studijas “Tabernacle”, savukārt deju studija “Energy Duck” piedāvās lauzt stereotipus par poll dancing sporta veidu un izmēģināt spēkus to izprovējot pašiem. Savu fizisko izturību varēs pārbaudīt arī 3D šūpolēs. Pasākumu noslēgs skatuves mākslinieks “Edavārdi”.

Piektdiena, 25.maijs

Pulksten 21 kultūras namā “Wiktorija” uzstāsies grupa “Satellites LV”, taču kultūrvietā “Kursas putni” pulksten 22 izskanēs ansambļa “Canzone” koncerts.

Savukārt mūzikas klubā “Fontaine Palace” pulksten 23 muzicēs apvienība “Asymmetry of Ego”.

Sestdiena, 26.maijs

Nūjošanas entuziastiem sestdien būs iespēja tikties nūjošanas festivālā “Vēju maršs”, kam starts tiks dots pulksten 11 Jūrmalas parkā. Šoreiz nūjošanas festivāls būs vienlīdz draudzīgas un ģimeniskas sacensības, kuras pasākuma otrajā daļā tiks papildinātas ar nūjošanas un veselības speciālistu konsultācijām, kā arī seno latvju spēlēm bērniem.

No pulksten 12 tirdzniecības centrā “Baata” būs apskatāma kaķu izstāde un suņu paraugdemonstrējumi.

Pulksten 14 Liepājas Latviešu biedrības namā norisināsies kora “Kursa” jubilejas koncerts “Es atnācu uguntiņu”.

No pulksten 17 Liepājas skeitparkā ikviens ir aicināts vērot pasaulē atzīto skeitbordistu paraugdemonstrējumus, piedalīties dažādās aktivitātēs, kā arī saskeitot nepiespiestā gaisotnē. 

Pulksten 18 koncertzālē “Lielais dzintars” izskanēs koncerts “Dziesma, ar ko tu sācies? Imantam Kalniņam 77”.

Svētdiena, 27.maijs

Pulksten 17 Austras istabā ar Imanta Kalniņa dziesmu koncertprogrammu uzstāsies grupa “Jumis”.

Pulksten 19 koncertzālē “Lielais dzintars” notiks Kārļa Auziņa kvarteta koncerts “Skaņu gleznas”. Kārļa Auziņa kvartets ir muzikāli spēcīgu un līdzīgi domājošu mūziķu apvienība, kurā savienojas četras dažādas kultūras (LV, PL, SE, NO) un kuras mūzika ir par brīvību, savstarpēju uzticēšanos un dvēseli. Grupas muzikālo identitāti veido skaņu gleznas un kompozīcijas, kas kalpo kā sākumpunkts improvizētam ceļojumam, kurā galvenais uzsvars tiek likts uz saspēli un savstarpēju mijiedarbību.

Trešdiena, 30.maijs

Pulksten 17 bibliotēkā “Varavīksne” ikviens ir aicināts uz tikšanos un sarunu ar šobrīd populārāko latviešu rakstnieci – bestselleru “Saplēstās mežģīnes” un “Debesis pelnos” autori Karīnu Račko. Interesentiem būs iespēja satikt rakstnieci, uzdot jautājumus un iegūt autogrāfus.

Pulksten 18 Liepājas Latviešu biedrības nama kamerzālē būs skatāma filma “Baltu ciltis/Eiropas pēdējie pagāni”. Režisoru brāļu Laura un Raita Ābeļu pilnmetrāžas dokumentālā drāma “Baltu ciltis” atspoguļo noklusētas hronikas par Eiropas pēdējiem pagāniem – baltu tautām, kas vēlāk izveidoja latviešu un lietuviešu nācijas. Seansa laikā apmeklētājiem būs iespēja tikties ar filmas režisoriem Ābelēm un tās radošo grupu.

Ceturtdiena, 31.maijs

Savukārt ceturtdien tiks dots starts ik vasaras lielajam velo izaicinājumam “Velobums”. Pasākuma dalībnieki no pulksten 18.30 varēs pulcēsies Liepājas Olimpiskā centra stāvlaukumā, lai tālāk dotos kopīgā braucienā uz Karostas cietumu, kura pagalmā ikviens pie tējas varēs tikties ar līdzīgi “velo” domājošajiem, kā arī  uzzināt Liepājas velobraucēju aktualitātes un iedvesmas stāstus. 

Plašāks pasākumu plāns pieejams afišā. 

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz