Trešdiena, 8. maijs Staņislava, Staņislavs, Stefānija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Kur aiziet: Vilina dzeja un mūzika

Kur aiziet: Vilina dzeja un mūzika
Foto: Publicitātes
06.09.2019 07:00

liepajniekiem.lv

No 6. līdz 21.septembrim Liepājā jau astoņpadsmito reizi ar krāšņu un daudzveidīgu programmu norisināsies Liepājas ērģeļmūzikas festivāls. Tā ietvaros notiks vairāki pasākumi visai ģimenei. 

6.septembrī no pulksten 10 līdz 12 bērnu bibliotēkā “Vecliepājas rūķis” jaunākie klausītāji aicināti uz vairākām nodarbībām, kurās būs iespēja uzzināt daudz interesantu faktu par ērģelēm – lielāko mūzikas instrumentu, kādu cilvēks ir izgudrojis un uzbūvējis.

Sestdien, 7.septembrī pulksten 11 pie Gulbju dīķa un pulksten 15 Rožu laukumā Ērģeļmūzikas festivāla ieskaņā ar savu leijerkasti viesosies igauniete Ingrīda Kaleva – Tallinas Universitātes ģenētikas profesore, kuras vaļasprieks jau četrus gadus ir leijerkastes spēle. Viņas instruments ar diviem reģistriem un 31 stabuli ir darināts ar rokām ērģeļdarbnīcā “Raffin” Vācijā.

Savukārt svētdien, 8.septembrī, pulksten 13 Liepājas Sv. Trīsvienības katedrālē XVIII Liepājas ērģeļmūzikas festivāls tiks atklāts ar koncertu visai ģimenei “Izstādes gleznas”, kurā piedalīsies brāļi Džonatans un Tomass Skoti no Lielbritānijas. Abi ir sagatavojuši koncertprogrammu ar slavenajām Modesta Musorgska “Izstādes gleznām”, kas klausītāju acu priekšā atdzīvosies arī video animācijās.

Piektdiena, 6.septembris

Naktsklubā “Cukurfabrik” pulksten 19 sāksies muzikālais vakars ar Anci Jankovsku un Artūru Gobu, pulksten 23 spēlēs DJ Guestino.

No pulksten 19 pludmales kafejnīcā “7. līnija” saksofona vakars.

No pulksten 20 pludmales kafejnīcā “Vēju dārzs” muzicēs Jānis Šteinbergs

Mūzikas klubā “Fontaine Palace” pulksten 23 grupas “Pakav Rock Band” koncerts.

Sestdiena, 7.septembris

Sestdien un svētdien no pulksten 10 pludmales tenisa laukumos pie LOC tenisa halles norisināsies Liepājas meistarsacīkstes pludmales tenisā.

No pulksten 12 līdz 21 Liepājas Sv. Trīsvienības katedrālē norisināsies kultūras pasākums “Vertikāle V”. Pasākums Liepājā jau piekto gadu ļauj ne tikai ielūkoties katedrāles senatnīgajā, izgaismotajā telpā, bet arī ieklausīties refleksijās – evaņģēliju atspoguļojumā, baudīt ērģeļspēli un vokālu, kā arī vērot performances laikā radušos mākslas darbus.

No pulksten 19 pludmales kafejnīcā “7. līnija” būs dzīvās mūzikas vakars ar Viktoru Vtorovu.

Pludmales kafejnīcā “Vēju dārzs” no pulksten 20 muzicēs Ēriks Briļjonoks.

Svētdiena, 8.septembris

Sv. Trīsvienības katedrālē pulksten 12 notiks projekta “Eiropas kultūras mantojuma un dzejas dienas Kurzemē 2019” pasākums “Vertikāle V”.

Pulksten 12 Dienvidu fortos notiks “Liepājas īriens” 3.posms. 

Pirmdiena, 9.septembris

“Austras istabā” pulksten 18 norisināsies liepājnieku dzejas pēcpusdiena. Tajā piedalīsies Liepājas dzejnieki, Aivars Madris un Austrasbērni.

Otrdiena, 10.septembris

No pulksten 10 līdz 12.30 bibliotēkā “Valters” būs pasākums bērniem “Pasaka un nesaka”. Tajā piedalās aktrise Vija Mežale un Liepājas Katoļu pamatskolas bērnu vokālais ansamblis “Tikai tā!”

Pie pieminekļa bojā gājušajiem jūrniekiem un zvejniekiem no pulksten 16 notiks orientēšanās sacensības “DR-Krasts”.

Pulksten 17 bibliotēkā “Libris” Gunitas Bokas dzejas vakars “Pasaule šorīt paklupusi”. Pasākumā muzicē Viktors Boks.

Trešdiena, 11.septembris

Bērnu bibliotēkā “Vecliepājas rūķis” pulksten 10 un bibliotēkā “Varavīksne” pulksten 13 pasākums bērniem “Grāmatās viss ir iespējams” un tikšanās ar bērnu grāmatu autori Luīzi Pastori. 

Pulksten 11 bibliotēkā “Libris pasākums bērniem “Pasaka un nesaka”. Tajā piedalās aktrise Vija Mežale un Liepājas Katoļu pamatskolas bērnu vokālais ansamblis “Tikai tā!”

Pulksten 18 viesnīcā “Promenade Hotel” Dzejas dienu atklāšanas sarīkojums “Tas nav tikai vārds. Jānim Peteram – 80”. Aktieru Jura Bartkeviča un Rolanda Beķera interpretācijā izskanēs Jāņa Petera dzejā ietvertais dzīves pamatvērtību apliecinājums, ko papildinās komponistu Mārtiņa Brauna, Raimonda Paula, Jāņa Strazda dziesmas ar dzejnieka vārdiem solistu un kora “INTIS” izpildījumā.

Pludmales kafejnīcā “Vēju dārzs” no pulksten 19.30 saulrieta melodijas saksofona skaņās ar Arti Ādmīdiņu.

Ceturtdiena, 12.septembris

Pulksten 18 “Austras istabā” notiks dzejnieces Annas Auziņas dzejas vakars “Annas pūra govs”.

Plašāks pasākumu plāns pieejams afišā.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz