Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Kur aiziet: Vilina gan miers un klusums, gan dažādi koncerti

Kur aiziet: Vilina gan miers un klusums, gan dažādi koncerti
Foto: Jānis Vecbrālis/ F64 Photo Agency
16.08.2019 07:06

liepajniekiem.lv

16. un 17.augustā no pulksten 14 Dienvidu fortos, Klaipēdas ielā, norisināsies Klusuma festivāls. Tas būs divu dienu vasaras notikums, kas noritēs gan jūras krastā, gan aizsargātā teritorijā – priežu ieskautajos fortos. Tā būs apzināti veidota akustiska un mierīga vide, kurā apmeklētāji varēs uz laiku atkāpties no aktīvās ikdienas un pilnvērtīgi atpūsties mierā. 

Pasakainu noskaņu festivālā palīdzēs veidot mūziķi, kuri ir sava žanra izteiktas personības, izpildot mierīgus un akustiskus koncertus. Festivālā uzstāsies Shipsea, Inese Galante, Kārlis Kazāks, Arstarulsmirus, Ainars Mielavs, Sergejs Jēgers, Ralfs Eilands, Ieva Akuratere, “Triana park”, Baraka ar Denisu Paškēvicu, Gunārs Meijers, Kaspars Zemītis un Jānis Stībelis. 

Festivāla teritorijā atradīsies arī dzejas un instrumentālās mūzikas skatuve, meditācijas nodarbības, dažādas darbnīcas – šokolādes mandalu pagatavošana, māla veidošana, ēterisko eļļu un kristālu seansi, dabīgās kosmētikas un jogas nodarbības, sausās pirts un hennas rituāli, dabas bibliotēka un zīmēšana brivā dabā uz molbertiem, u.c.

Apmeklētāji ir aicināti izvairīties no mobilo telefonu un citu līdzīgu ierīču lietošanas, kā arī skaļi nesarunāties un ievērot klusumu, lai iegūtu pilnvērtīgu mieru sev, jo tā ir šī festivāla pamatjēga. “Vēlamies panākt, lai cilvēka miera laiku netraucē pat tehnoloģijas. Festivālu mēs pavadīsim bez alkohola vai citām apreibinošajām vielām, jo aicinām cilvēkus atpūsties, esot pie pilnas apziņas. Mēs saprotam, ka laiku pa laikam ir jāapstājas un jāatiet no visa ierastā, jo tas nepieciešams dzīves līdzsvaram un radošuma vairošanai,” savu vīziju skaidro organizatori.

Savukārt piektdien, 16.augustā, pulksten 20 Jāņa Čakstes laukumā izskanēs mūziķa Goran Gora koncerts.

Ar šo koncertu noslēgsies Jāņa Čakstes laukuma šīs vasaras bezmaksas kultūras programma. Goran Gora (īstajā vārdā Jānis Holšteins-Upmanis) ir populārs latviešu mūziķis. Savu darbību sācis 2000.gadā un kopš tā laika izdevis trīs studijas albumus, rakstījis mūziku vairākām dokumentālajām filmām un teātra izrādēm. Goran Gora ir vairākkārt nominēts Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvai un “Spēlmaņu nakts” balvai. Šajā koncertā skanēs viņa dziesmas ar Knuta Skujenieka, Imanta Ziedoņa un paša mūziķa vārdiem. Goran Gora liepājniekus aicinās uz muzikālu sarunu, daloties ar klausītājiem savā pieredzē par sadarbību ar dzejniekiem, kā arī novērojumos, atklāsmēs un pārdomās par ikdienišķiem un pasaulīgiem notikumiem.

Piektdiena, 16.augusts

Pludmales bārā “7. līnija” no pulksten 19 dzīvās mūzikas vakars kopā ar Jāni Šteinbergu (ex “Credo”).

Romas dārzā pulksten 20 apvienības “Xylem TRIO” koncerts. Festivāla “Via Baltica” muzikālās programmas atklāšanā uzstāsies “Xylem TRIO”, izpildot Baltijas valstu un Gruzijas komponistu skaņdarbus. No pasaulē zināmas un filmu mūzikas ar akadēmiskās mūzikas akcentiem līdz džeza improvizācijām – tā var raksturot “Xylem TRIO” sniegumu. Apvienojot perkusiju, saksofona un klavieru skanējumu, apvienībā darbojas trīs starptautiski pazīstami mūziķi – Rihards Zaļupe un brāļi Oskars un Raimonds Petrauski. 

No pulksten 20 Jūrmalas parkā, Kristapa Porziņģa basketbola laukumā, norisināsies ielu basketbola nakts turnīrs “Liepāja 3×3”.

Naktsklubā “Cukurfabrik” pulksten 20 jumta terases muzikālais vakars kopā ar Greg John.

No pulksten 20.30 pludmales kafejnīcā “Vēju dārzs” muzicēs duets “Sandra” (Rīga).

Pulksten 22 mūzikas klubā “Fontaine Palace” uzstāsies grupa “The Mysteries”.

Sestdiena, 17.augusts

Pulksten 18 koncertzālē “Lielais dzintars” uz krāšņu solokoncertu festivāla “Liepājas vasara” ietvaros aicina viena no pieprasītākajām latviešu pianistēm – Agnese Egliņa. Solokoncertā varēs dzirdēt mūziku no klavieru solo repertuāra, kuru papildinās Kārļa Lāča jaundarba “Latvju tango” pirmatskaņojums.

Pludmales bārā “7. līnija” no pulksten 19 uzstāsies Viktors Vtorovs.

Liepājas Olimpiskā centra arēnā pulksten 20 Ani Lorakas solokoncerts. Ani Lorak uzstāsies ar programmu “The best”. Tajā varēs dzirdēt kā jau iemīļotas un labi pazīstamas, tā arī pavisam jaunas dziesmas.

No pulksten 20.30 pludmales kafejnīca “Vēju dārzs” uzstāsies Kombuļu Inese.

Pulksten 21 pie Liepājas ezera ciklā “Liepāja Lake Music” muzicēs Lorete Medne.

Mūzikas klubā “Fontaine Palace” pulksten 22 klausītājus priecēs “Jacques of S’T’A”.

Svētdiena, 18.augusts 

Pulksten 12 Jūrmalas parkā “Bērnu rīts” kopā ar Liepājas ceļojošo cirku “Beztemata”

Radošajā telpā “Austras istaba” pulksten 15 muzicēs Igeta Gaiķe.

Otrdiena, 20.augusts

Ziemeļu fortos no pulksten 16 norisināsies orientēšanās sacensības “DR-Krasts”.

Trešdiena, 21.augusts

Koncertzālē “Lielais dzintars” pulksten 19 festivāls “Via Baltica” turpināsies ar “Dirty Deal Teatro” izrādi-trilleri “Andrievs Niedra”. Savukārt, pirms izrādes, pulksten 17, koncertzāles kafejnīcā “Čello” notiks Liepājas Universitātes lektores, Latvijas Rakstnieku savienības Liepājas nodaļas vadītājas Lindas Zulmanes vadīta diskusija “”Ceļš” Andrieva Niedras daiļradē”.

No pulksten 19.30 pludmales kafejnīcā Vēju dārzs” saulrieta melodijas saksofona skaņās ar Arti Ādmīdiņu.

Pie Liepājas ezera pulksten 21 uzstāsies Rūta Dūduma.

Ceturtdiena, 22.augusts

Radošā telpa “Austras istaba pulksten 18 viesosies dziesminieks Kārlis Kazāks 

Pulksten 17 “Jauniešu mājā” Arvīda Krieva dokumentālās filmas “Kamēr tu šo dzīvi spēlē” seanss, savukārt pulksten 19 –dokumentālā filma “Ilmārs Blumbergs”.

Pulksten 19 Vētru ielas autostāvvietā sezonas noslēdzošajā tematiskajā velovakarā pirms “Liepājas velodienas” ikviens interesents un velodraugs tiek aicināts izbraukt sporta sacensību trasi. Arī šoreiz jomas eksperti aicinās piedalīties vienā no divu veidu sarežģītības treniņa distancēm, kā arī dalīsies zināšanās par gatavošanos dažāda veida un intensitātes velobraucieniem.

Plašāks pasākumu plāns pieejams afišā.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz